VIDEO | Marcel Ciolacu, replică pentru premierul Ciucă: ”Nu am ajuns încă să ne cerem unul altuia ce să comunicăm și când să comunicăm”

Publicat: 20/09/2022, 14:33
Actualizat: 20/09/2022, 14:35

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a susținut, marți, o declarație de presă în care s-a referit, printre altele, și la o ”nemulțumire” exprimată de premierul Nicolae Ciucă. 

Ieri, premierul României a solicitat partenerilor de guvernare de la PSD să nu mai transmită în spațiul public ”măsuri inflaționiste”, referirea fiind făcută la propunerile de majorare a salariilor și pensiilor.

În replică, Marcel Ciolacu a declarat că în această ecuație se află doi lideri politici – el și Nicolae Ciucă – care conduc PSD, cel mai mare partid din România și Partidul Național Liberal (PNL), al doilea partid ca anvergură politică. În consecință, a mai declarat Marcel Ciolacu, nu s-a ajuns încă într-o fază în care, la acest nivel, să existe astfel de solicitări legate de comunicarea către români sau mass-media.

”Este foarte greu! Suntem doi lideri, de la două partide, eu la PSD, cel mai mare partid din România, dânsul la PNL, al doilea cel mai mare partid. Cred că nu am ajuns încă să ne cerem unul altuia ce să comunicăm și când să comunicăm”, a declarat Marcel Ciolacu într-o declarație de presă făcută la Parlament.

Premierul Ciucă l-a ”vizat” pe ministrul Muncii, Marius Budăi

Premierul Ciucă l-a vizat, prin declarația sa, pe ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, dorind ca declarațiile referitoare la pensii și salarii majorate să aibă în spate cifre și proiecții referitoare la proiectul de buget pentru anul 2023.

Aflat la Iași, Marius Budăi a afirmat, luni – într-o conferinţă de presă – că social-democraţii lucrează la un program de măsuri sociale pentru sprijinirea cetăţenilor în iarna care urmează. În urma acestei declarații, Nicolae Ciucă a menționat că astfel de informații vor fi făcute publice ”după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”.

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Regretatul artist a ajuns la Urgențe...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Vremea o ia razna! Europa, lovită de un ciclon care se apropie și de România...
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
A murit o emblemă a României! Drum lin, maestre!
România importă mâncare otrăvitoare. Problema e alarmantă
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima