VIDEO. Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, surprins de o cameră de supraveghere

Publicat: 29 01. 2021, 15:32
Actualizat: 29 01. 2021, 15:33
VIDEO. Primele secunde ale incendiului de la Institutul ”Matei Balș”, unde au pierit cinci pacienți COVID Sursă foto: Radio Europa Liberă

Un incendiu a avut loc, vineri dimineață, la un pavilion al Spitalului Matei Balș din București, în urma căruia au murit cinci pacienți. Jurnaliștii de la Europa Liberă au obținut primele imagini video, de la o cameră de luat vederi care acoperă curtea interioară a spitalului.

Imagini filmate cu drona la Institutul „Matei Balș”

Un incendiu puternic a avut loc în cursul dimineții de vienri, 29 ianuarie, în jurul orei 05:00,la Institutul „Matei Balș” din Capitală unde sunt internați pacienți COVID-19.

Cumplita tragedie a curmat până la momentul transmiterii acestei știri, viața a cinci persoane care se aflau internate în unitatea spitalicească, ultima dintre ele fiind găsită carbonizată într-o baie din Pavilionul 5, unde a avut loc incendiul.

Care ar putea fi cauzele declanșării incendiului de la „Matei Balș”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o serie de declarații referitoare la incendiul care a izbucnit vineri dimineață la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Voiculescu a declarat, referitor la posibilele cauze ale declanșării incendiului, că există două posibilități.

„Momentan nu este clar. Vin de la «Matei Balş» am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt două piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Care este starea pacienților transferați de la „Matei Balș”

Patru dintre pacienții de la „Matei Balș” au ajuns la Institutul „Marius Nasta”, iar doi dintre ei au fost internați la terapie intensivă, a declarat managerul Beatrice Mahler.

„Am încercat să avem autonomie pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalațiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită acești pacienți sunt foarte mari. Dar să nu uităm că pe lângă instalațiile de oxigen avem și instalațiile electrice. O infrastructură care trebuie modificată, s-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamț. Cu siguranță trebuie făcuți pași în acest sens”, a declarat managerul „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.