VIDEO | Momentul în care avionul MiG 21 se prăbușește în apropiere de Cogealac. ”O lumină puternică a luminat întregul cer”

Publicat: 02/03/2022, 22:55
Actualizat: 02/03/2022, 23:43

Momentul în care un MiG 21-Lancer românesc s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța, după ce a dispărut de pe radar, a fot surprins de camerele de supraveghere din zonă. 

Potrivit imaginilor publicate de deputatul PNL Bogdan Bola, camerele de supraveghere din zonă au surprins o explozie puternică.

Acum doar două ore, o aeronavă MiG 21 Lancer, care executa o patrulare aeriană deasupra Dobrogei a dispărut de pe radar în zona localității Cogealac. Camerele au surprins ceva ce pare a fi o explozie puternică în zonă, care a luminat întregul cer.Din nefericire, elicopterul IAR 330 – Puma, care a decolat în misiune de căutare – salvare a rămășițelor MiG-ului, s-a prăbușit și el, dispărând de pe radar în jurul orei 20:45. Zona impactului – localitatea Gura Dobrogei, la nici 11 km de aerodromul de pe care doar ce decolase. Pilotul MiG-ului este încă dat dispărut, însă cei cinci ocupanți ai elicopterului Puma au fost confirmați decedați. Dumnezeu să-i odihnească!”, a scris pe Facebook deputatul de Constanța, Bogdan Bola.

 Rămășițele elicopterului prăbușit au fost găsite în flăcări

O aeronavă Mig 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și, la scurt timp, s-a prăbușit. Ulterior, a fost raportată și prăbușirea elicopterului plecat în căutarea epavei.

Surse militare au declarat, pentru Gândul, că ridicarea unui elicopter pe o astfel de vreme și pe timp de noapte este extrem de riscantă. Potrivit unor surse din MApN, cel mai probabil, una dintre cauzele accidentului aviatic este situația meteo nefavorabilă. Pilotul raportase condiții de vreme rea și primise ordin să se întoarcă la bază.

Salvatorii veniți la locul tragediei aviatice s-au îndreptat spre zona indicată, iar epava elicopterului a fost găsită. Toți cei șapte militari au murit. Căutările continuau însă la sol, pentru a-l găsi pe pilotul avionului de luptă.

În plus, potrivit surselor mai sus citate, atât elecopterul, cât și avionul MIG, nu aveau la bord armament.

Citește și Care ar fi cauzele prăbușirii elicopterului care a plecat în căutarea avionului MIG dispărut