VIDEO | Premierul Ungariei, Viktor Orban, despre războiul din Ucraina: ”Rușii nu vor pierde, nu va exista o schimbare politică la Moscova”

Publicat: 03/12/2023, 14:00
Actualizat: 03/12/2023, 14:01

Primul-ministru al Ungariei, Viktor Orban, consideră că strategia Occidentului de a finanța Ucraina într-un război fără sfârșit cu Rusia este inutilă și nu va aduce schimbări politice la Moscova, așa cum speră. Declarația a fost făcută la finalul lunii noiembrie, în timpul unei vizite oficiale în Elveția, care a inclus și o întâlnire cu liderii elvețieni, la Berna, și un discurs politic la Zurich.

Viktor Orban crede că Europa nu a avut o reacție potrivită în ceea ce privește războiul din Ucraina. Aflat într-o vizită oficială în Elveția, primul-ministru ungar nu a ezitat să spună fără menajamente ceea ce crede despre acest conflict și modul în care a fost gestionat de Occident.

”Nu există nicio îndoială, agresiunea este agresiune. Să încalci legea internațională este o încălcare a legii internaționale. Nu putem accepta asta. Așadar, nu aș vrea să vorbesc prea mult despre asta, pentru că este ceva evident. Dar întrebarea a fost cum vom reacționa noi, europenii, la asta. Și nu am făcut-o într-un mod corect. Îmi amintesc de criza similară care s-a întâmplat cu Crimeea. Și atunci am fost acolo la masa negocierilor, în Consiliul European, și liderii noștri, noi toți împreună, am răspuns la criza din Crimeea spunând că trebuie să localizăm conflictul. Să localizăm și să izolăm conflictul și i-am trimis pe liderii germani și francezi să negocieze și am ajuns la Acordul de la Minsk, care a gestionat oarecum, nu a rezolvat, dar a gestionat situația”, a spus Viktor Orban.

„Nu există nicio soluție pe câmpul de luptă”

Premierul ungar consideră că globalizarea conflictului nu a fost o decizie bună și afectează toată Europa, nu doar pe cei implicați în conflict.

”În zilele noastre, când s-a declanșat acest conflict de la Donețk, răspunsul nostru a fost exact opus. Să globalizăm conflictul, nu să îl localizăm, ci să îl facem internațional și să îl globalizăm, iar acum această problemă este una globală. Cred că asta este rău, este rău pentru toată lumea. Este rău pentru Europa, este rău pentru ucraineni, pentru ruși, este rău pentru toată lumea”, a adăugat Viktor Orban, care este de părere strategia Occidentului nu va aduce schimbări politice la Moscova.

”Când vorbim despre acest război, trebuie să înțelegem unde ne situăm. Care a fost strategia Occidentului în acest război? Simplific un pic, dar faptele acestea sunt. Strategia noastră a fost că ucrainenii vor lupta și vor câștiga în prima linie. Rușii vor pierde în prima linie, iar această pierdere va duce la o schimbare la Moscova, unde va fi un nou conducător, iar noi putem negocia. Putin este un criminal de război, un criminal, oricum ar fi, iar noul lider va fi acceptat ca partener pentru negocierea cu Uniunea Europeană. Aceasta a fost strategia. Noi finanțăm, ucrainenii luptă și mor”, a mai spus primul-ministru al Ungariei.

Liderul ungar este convins că Rusia nu va pierde războiul.

”Unde suntem acum? Este evident că ucrainenii nu vor câștiga în prima linie, nu există nicio soluție pe câmpul de luptă. Rușii nu vor pierde, nu va exista o schimbare politică la Moscova. Aceasta este realitatea. Asta este cu războiul din Ucraina”, a fost concluzia lui Orban.

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orban: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei. Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi

VIDEO EXCLUSIV | Viktor Orban, șantajat de Rusia cu dosarul de informator al KGB? Fost șef în SRI: „Este manevrat prin material de compromitere”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
Ce pedeapsă a primit românca din Spania care și-a vândut fetița de 12 în schimbul...
Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Simona Halep a luat decizia înainte de verdictul TAS! Este oficial
Gheboasă, față în față cu procurorii. Cum a fost prins trapperul de la UNTOLD. Surse
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale pierde aer în continuu