Viktor Orban: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei. Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi

Viktor Orban: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei. Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 02/12/2023, 11:13

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a afirmat că aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele naţionale ale Ungariei în acest moment.

Viktor Orban recomandă ca la următoarea întâlnire a liderilor UE, care va avea loc peste două săptămâni, să nu fie luată nicio decizie cu privire la negocierea aderării Ucrainei la UE. Potrivit premierului maghiar, este o greșeală faptul că cei din Comisia Europeană insistă ca premierii să includă acest subiect pe ordinea de zi.

„Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi, iar Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că faptul că întâlnirea a fost prost pregătită este responsabilitatea sa”, a spus prim-ministrul ungar.

„Comisia a propus să începem negocierile privind aderarea Ucrainei, însă acest lucru nu coincide cu interesele multor state membre şi cu siguranţă nu coincide cu cele ale Ungariei”, a specificat Orban.

„Iar noi suntem într-o situaţie suficient de bună pentru a şi avea curajul să spunem asta, indiferent de cât de multă presiune se pune pe noi”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

„Uniunea nu se află la Bruxelles, acolo se află birocraţii”

Pregătirea nu înseamnă că „întocmesc un document pe care toată lumea îl citeşte”, ci înseamnă să negocieze cu toată lumea, să analizeze interesele fiecăruia şi să le armonizeze, a specificat Orbán, adăugând că, dacă au reuşit să le armonizeze şi există şanse pentru un acord, atunci să facă o propunere.

Viktor Orban a indicat că în privinţa chestiunii aderării Ucrainei la Uniunea Europeană se poate prevedea că nu va exista un acord pe acest subiect, iar astfel, unitatea europeană ar avea de suferit. Unitatea poate fi protejată prin neincluderea pe ordinea de zi a problemelor asupra cărora nu există un acord, a adăugat sursa citată, conform News.ro.

Premierul ungar a atras atenţia şi asupra faptului că tratatul de bază al Uniunii Europene nu conţine cuvântul „veto”, ci precizează că există anumite domenii în care deciziile pot fi luate doar dacă toate statele membre sunt de acord.

Nu este vorba despre faptul că cineva a luat o decizie şi noi apelăm la veto, ci despre faptul că nu există nicio decizie fără noi, a punctat premierul maghiar, subliniind: „Noi suntem Uniunea”.

„Uniunea nu se află la Bruxelles, acolo se află birocraţii. Uniunea se află la Budapesta, la Varşovia, la Paris, la Berlin”, a susţinut Orbán.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce boală rară suferea Cat Janice, artista care a devenit virală pe TikTok după...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Rusia a luat decizia. Se suspendă totul de vineri, 1 Martie
Vinicio Bulla, lider mondial în producția de țevi: Nu vreau să mor cu bani în...
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima