VIDEO | Rusia ar fi adus plasmă și sânge la granița cu Ucraina, susține purtătorul de cuvânt al Pentagonului

VIDEO | Rusia ar fi adus plasmă și sânge la granița cu Ucraina, susține purtătorul de cuvânt al Pentagonului
VIDEO | Rusia ar fi adus plasmă și sânge la granița cu Ucraina, susține purtătorul de cuvânt al Pentagonului / Foto: Captură YouTube.com (caracter ilustrativ)
Publicat: 02/02/2022, 12:24

Rusia detașează medici, infirmieri și spitale de campanie la granița cu Ucraina, pregătindu-se de război, a declarat marți într-o conferință de presă John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Kirby susține că Moscova și-a intensificat în ultimele săptămâni „capacitățile logistice și de mentenanță”, printre care se numără și asistența medicală pentru militarii săi.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului vorbește despre „spitale de campanie, medici și infirmieri, lucruri necesare pentru asistența medicală a soldaților de pe front”.

Kirby încearcă însă să liniștească „apele”, spunând că acest lucru nu este neapărat un semn că Rusia ar pregăti iminenta invazie a Ucrainei.

O altă sursă a confirmat însă, pentru CNBC, că Rusia a trimis rezerve de plasmă și sânge la frontieră. Pentru unii, acest lucru reprezintă un pas spre pregătirea unei acțiuni militare de amploare.

Butoiul de pulbere s-a reactivat după ce Rusia a comasat peste 100.000 de soldați la frontiera cu Ucraina.

Vestul se teme că Vladimir Putin plănuiește invazia Ucrainei, în timp ce Moscova infirmă categoric zvonurile.

Putin lansează acuzații grave la adresa Occidentului și merge până la a spune că țările vestice au inventat acest scenariu, pentru a atrage Rusia în război.

Marți, Vladimir Putin a acuzat răspicat că SUA și NATO au ignorat preocupările Rusiei privind securitatea.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult