VIDEO | Sindicatul Europol, despre interlopii din Capitală: „Așa vor arăta de acum petrecerile cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball”

VIDEO | Sindicatul Europol, despre interlopii din Capitală: „Așa vor arăta de acum petrecerile cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball”
VIDEO | Sindicatul Europol, despre interlopii din Capitală: „Așa vor arăta de acum petrecerile cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball”
Publicat: 06/07/2021, 07:12

Reacția vehementă a Sindicatului Europol vine după ce, duminică seara, polițiștii din Capitală au descins la o petrecere desfășurată pe un teren viran, la care participau clanuri interlope echipate cu furci, topoare, bâte de baseball, cazmale și săbii.

Polițiștii precizează că la fața locului au ajuns echipaje de poliție din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și mai multe echipe ale Jandarmeriei București.

Două persoane, cele care au fost identificate fiind inițiatoarele evenimentului, au fost amendate potrivit Legii 61 din 1991 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire, pentru tulburarea liniștii publice. După intervenția polițiștilor și jandarmilor, toate persoanele au părăsit zona.

Sindicatul Europol, reacție după imaginile cu interlopii petrecăreți

Sindicatul Europol scrie că ultima modificare a Codului Penal reprezintă, ,de fapt, o ușurare pentru interlopi, care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile, în mașinile de lux pe care le conduc.

„Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi. Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun.

Vechea reglementare vs. noua reglementare

Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an. Vechea reglementare suna așa:

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:

1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;”

Noua reglementare sună așa:

„Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”, spune Sindicatul Europol.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase