VIDEO spectaculos | Cum a apărut „Ursul Baloo” în pădurile din Parcul Național Piatra Craiului

Publicat: 11 10. 2022, 17:19

This browser does not support the video element.

Un urs din Piatra Craiului a fost filmat în timp ce se scărpina de un copac, scenă desprinsă parcă din „Cartea Junglei”, cu celebrul urs „Baloo”.

„Scene parcă desprinse din celebra ”Cartea Junglei” în pădurile Parcului Național Piatra Craiului, unde urșii, aidoma simpaticului pesonaj Baloo, se scarpină copios de scoarța arborilor.

Dincolo de aspectul amuzant, scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori”, se arată într-o postare a celor de la Romsilva.

„Parcul National Piatra Craiului are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș”

Potrivit sursei citate, pădurile din Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

„Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate”, se mai arată în postarea Romsilva.

Nu este pentru prima dată când o cameră de supraveghere a celor de la Romsilva suprinde astfel de momente.

„Moș Martin a fost surprins în ipostaze amuzante de una din camerele de monitorizare amplasate în Parcul Național Retezat, amintindu-ne de Baloo din Cartea Junglei.

Mai întâi, se freacă cu simț de răspundere de un arbore pentru a-și marca teritoriul sau poate doar pentru a scăpa de o mâncărime – cine nu a trecut prin asta? Și ulterior, îl vedem adulmecând scoarța arboretului, în încercarea de a-și identifica propriul miros sau al altor exemplare blănoase”, se arată într-o  altă postare a celor de la Romsilva.

Imagini: Mircea Vergheleț, Parcul Național Piatra Craiului