Violeta Alexandru critică dur inițiativa voucherelor de 50 de euro: Un sistem ridicol, birocratic și umilitor

Violeta Alexandru critică dur inițiativa voucherelor de 50 de euro: Un sistem ridicol, birocratic și umilitor
FOTO: Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, Facebook
Publicat: 24/06/2022, 23:15

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în cabinetul lui Ludovic Orban, spune că sistemul cardurilor sociale de 250 de lei a fost prost gândit, iar efectele sunt negative pentru mulți români.

Violeta Alexandru a declarat, la o televiziune de știri, că metodele de sprijin sunt prost gândite și mulți nu vor beneficia de acest ajutor.

Aceasta a declarat că voucherele vor genera tensiuni sociale între categorii sociale și așa defavorizate.

„Se vede cu ochiul liber că toate aceste măsuri sunt menite să-i ajute pe cei care au muncit mai puțin și au venituri mai mici, dar Guvernul nu are niciun răspuns pentru oamenii care au stagiul complet de cotizare. Pentru ei, creșterea pensiilor s-a făcut cu 10%. PNRR, cu tot pragul de limitare la 9,8% din PIB pentru bugetul pe pensii, cum spune PSD, tot ar fi permis o majorare până spre 15%, zic eu și se vede cât de necesară era această mărire în condițiile în care prețurile și inflația au explodat”, a afirmat Alexandru.

Fostul ministru: „Ce fac oamenii fără adăpost?”

„Ce fac oamenii fără adăpost cu mâncarea pe care o cumpără. O iau și o duc pe bancă în parc? Adică este evident că măsurile pe care le-au luat, sunt, pe de-o parte, nerespectuoase pentru cei care au muncit toată viața, fiindcă ajungi să te simți un fraieri uitându-te că cei care au muncit mai puțin, cu toate aceste tipuri de ajutoare, ajung să câștige mai mult decât un om care a muncit toată viața. Aceste măsuri frizează și ridicolul, cum dădeam exemplul distribuirii tichetelor către oamenii fără adăpost. Statul ar fi trebui să le permită să aibă acces la hrană caldă, în instituții specializare, în locul acestui sistem care atinge, de la un punct încolo, ridicolul”, a conchis Violeta Alexandru.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult