Vreme neobișnuită în România. Prognoza meteo ANM pentru weekend

Vreme neobișnuită în România. Prognoza meteo ANM pentru weekend
Sursa foto: Accuweather
Publicat: 07/12/2022, 12:08

Vreme neobișnuită pentru această perioadă, în România, având în vedere că un val de aer cald își va face simțită prezența și ne-am putea bucura de temperaturi de… primăvară.

Se anunță o vreme mai caldă decât normalul perioadei, astfel că, în weekend, vom avea temperaturi de 7-17 grade Celsius, afirmă meteorologii.

Vremea va fi foarte caldă, maxime astăzi între 2 și 13 grade Celsius, dar la finalul săptămânii maxime între 7 și 17 grade.

Timpul va rămâne însă mohorât, cu ploi în cea mai mare parte a țării, cu ceață persistentă în primele ore ale zilei și cu ninsori pe crestele montane, deoarece în zonele joase va fi vreme caldă, așa că precipitațiile vor fi cel mult sub formă de lapoviță.

În Oltenia, Muntenia, în zona de sud a Moldovei sunt anunțate însă ploi.

Maximele zilei: 8 grade Timișoara, o vreme caldă în Bihor, la Oradea, 7 grade. La fel și în Baia Mare, sunt 6 grade, Suceava și Iași, 8 grade.

Mai cald va fi în sudul Moldovei, la Galați vor fi 10 grade Celsius, dar cel mai cald va fi în zona Dobrogei, 12 grade sunt prognozate astăzi la Constanța.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, o temperatură de 9 grade în această după-amiază, dimineața sunt cam 4-5 grade la stațiile meteo și în următoarele două zile rămâne această maximă de 8-9 grade, iar sâmbătă se încălzește destul de mult și în Capitală, vor fi 14 grade Celsius.

La munte, în zonele joase, temperaturi pozitive, 3 grade astăzi la Sinaia și 5 la Predeal. Pe acolo este posibil să cadă și ceva precipitații, dar vor fi cel mult sub formă de lapoviță.

Ziua de mâine aduce temperaturi similare cu cele de astăzi, maxime de până la 12-13 grade, dar vineri se încălzește foarte mult pe partea vestică a țării.

Acolo pătrunde masa aceea de aer cald, care va face ca în weekend temperaturile să fie potrivite mai degrabă pentru primăvară!

Un aer cald va fi în zona României, dar prognoza de la finalul săptămânii viitoare anunță temperaturi tot mai scăzute, probabil apropiate de normalul acelei perioade.

ANM: Vreme caldă în decembrie

În prognoza meteo extinsă, se anunță vreme extremă în România, în această iarnă, când în decembrie este așteptată la noi o masă de aer tropical, astfel că temperaturile vor crește neașteptat de mult și vor fi ca în plină vară.

În decembrie se pot înregistra chiar și 15-20 de grade, anunță metorologii.

Acest lucru se va întâmpla dacă în România pătrund mase de aer tropical. Luna decembrie va fi marcată și de ninsori, care, asociate cu intensificări ale vântului, determină producerea viscolului, fenomen mai prezent în Câmpia Munteniei, Dobrogea și estul Moldovei, ceață persistentă, mai ales în zonele de câmpie și în depresiuni și mai rar, lapoviță și ploaie, transmit meteorologii.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase