Marcel Ciolacu replică la acuzația lui Klaus Iohannis privind „iresponabilitatea PSD”: Ați schimbat „haina de Președinte” cu „uniforma electorală de agent-șef al PNL”

Marcel Ciolacu replică la acuzația lui Klaus Iohannis privind „iresponabilitatea PSD”: Ați schimbat „haina de Președinte” cu „uniforma electorală de agent-șef al PNL”
Publicat: 23/09/2020, 20:15
Actualizat: 23/09/2020, 20:16

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, răspunde atacului lansat de președintele Klaus Iohannis pe care îl acuză că a schimbat „haina de președinte” cu „uniforma de agent-șef al PNL”. Șeful statului a spus miercuri seara, în cadrul conferinței de presă, că „iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească costurile imense”. Iohannis s-a referit la votul de marți din Parlament, în cadrul căreia legislativul a revenit la majorarea punctului de pensie cu 40% .

Marcel Ciolacu: Nu vă interesează nivelul de trai al românilor, ci mai degrabă sărăcirea populației

„Constat cu tristețe, domnule Iohannis, că ați schimbat DEFINITIV haina de Președinte al României cu UNFORMA ELECTORALĂ de Agent-Șef al #PNL. Nu vă interesează #niveluldetrai al românilor, ci mai degrabă sărăcirea populației până în punctul în care singurii stăpâni ai țării vor fi doar marii îmbuibați de la PNL”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Constat cu tristețe, domnule Iohannis, că ați schimbat DEFINITIV haina de Președinte al României cu UNFORMA ELECTORALĂ…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 23 septembrie 2020

„NU majorarea pensiilor conform LEGII, ci #austeritatea pe care o promovezi dumneata, domnule Iohannis, este de domeniul trecutului! Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani și că e criză, dar să vadă că guvernarea liberală toacă banii țării pe mii de contracte supraevaluate.

Tot de domeniul trecutului sunt și butaforiile la care participați, cu vizite pe la obiective de infrastructură gen cioturi de autostradă și linii ferate de 3 kilometri, în vreme ce execuția bugetului pe zona de #investiții abia atinge 40%! Tot regimul vostru se clădește pe o continuă #contradicție între vorbe și fapte”, mai scrie Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită

Klaus Iohannis a făcut declarații înainte de alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020, precizând că deși ne aflăm în pandemie, ”democrația a avut de câștigat”. În ciuda multor proiecte electorale bune, Iohannis spune că încă mai ”există politicieni care cred că pot minți, care se folosesc de majoritatea din Parlament pentru a promova tot felul de legi populiste”

„Am văzut însă cum unii competitori recurg la obisnuitele lor tactici lor retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunitățile stagnează. Aceiași politiceni se folosesc de majoritatea pe care încă o mai au în Parlament pentru a promova tot felul de legi populiste știind că sunt neaplicabile în această perioada, în care bugetul de stat este pus sub o mare presiune. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească costurile imense. Votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă” a declarat, miercuri seara, Klaus Iohannis.

Liderul PSD: Când ai mințit, domnule Iohannis? Ai negat și înainte de prezidențiale că nu vei anula majorarea din Legea pensiilor

„Când ai mințit, domnule Iohannis? Când spuneai că nu vei ezita să introduci iar #stareadeurgență, dacă va crește numărul de cazuri sau acum, când negi realitatea, fix înainte de alegeri? La fel ai negat și înainte de prezidențiale că nu vei anula majorarea din Legea pensiilor și a văzut tot poporul cum, alături de Orban și gașca lui, i-ați mințit in față pe cei vârstnici, majoritatea cu pensii sub 2.000 de lei!

Când le spuneți, oare, adevărul românilor? Când Ministerul Educației transmite o circulară inspectoratelor școlare, decretând urgența trecerii la predarea online sau când negi senin acest scenariu? Când ministrul Sănătății vorbește degajat despre posibilitatea unui nou “lockdown” sau când revine și spune că nu îl ia în calcul?

Poporul român are o vorbă: “Minciuna stă cu Rege la masă“! Azi, din păcate, Minciuna stă la Cotroceni și a devenit Președinte!”, a mai scris Marcel Ciolacu.

În cadrul conferinței de presă, șeful statului a intrat în dialog cu jurnaliștii, răspunzând la o serie de întrebări, înaintea alegerilor locale și în ziua cu un record absolut de la debutul pandemiei în ţara noastră. Astfel, Klaus Iohannis a precizat că promulgarea legii privind majorarea punctului de pensie cu 40% ”ar impovora bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB”. 

„Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de un PSD iresponsabil ar impovora bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB. Ar trebui să luăm bani din altă parte. Așadar, chiar dacă ne dorim că aceste creșteri să între în vigoare, trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum nu este (…) Noi tocmai asta vrem să evităm, majorarea taxelor și vrem o creștere economică sănătoasă. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI.”, a spus șeful statului.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului