ANUNȚ pentru cei cu mașini pe benzină sau motorină. Ce combustibili s-ar putea folosi în viitor

Redactor:
Gândul
ANUNȚ pentru cei cu mașini pe benzină sau motorină. Ce combustibili s-ar putea folosi în viitor
Foto: Pixabay

Microalgele reprezintă o sursă din care se poate crea un cobustibil regenerabil care să înlocuiască benzina și motorina, spun cercetărorii.

În căutarea unei surse de energie regenerabilă, cercetătorii au apelat la resursele mării.

Pentru a obține biocombustibilii, oamenii de știință recoltează microalge proaspete, elimină cea mai mare parte a apei și apoi extrag lipidele pentru combustibil.

Carburantul viitorului, un mod de a reduce poluarea

Carburantul rezultat din microalge ar putea înlocui benzina şi motorina, caz în care, emisiile de gaze cu efect de seră ar putea scădea cu până la 80%, spun oamenii de știință.

Biodieselul este făcut, de regulă, din ulei de palmier, de rapiţă sau de soia. Pe viitor, acesta ar putea fi făcut din culturi de alge, momentan crescute în laborator.

„Trebuie să ajungem să producem la scară mare, să producem microalge şi uleiurile cu care facem biodiesel folosind puţină apă, puţină energie şi cu costuri de producţie mici astfel încât la final preţul carburantului să fie mai mic decât al combustibililor fosili pe care îi folosim acum”, este de părere Cesar Saez, cercetător din Santiago.

În contextul creșterii nivelului d epoluare pe plan mondial se încearcă reducerea emisiilor autoturismelor pe benzină şi motorină. Biocombustibilul făcut din alge crescute în laborator ar fi o metodă efiecientă de a reduce emisiile poluante.

Inchide