Cine a scăpat fără nicio zi de pușcărie în Dosarul Colectiv. Achitări după condamnări de până la 8 ani de închisoare

Cine a scăpat fără nicio zi de pușcărie în Dosarul Colectiv. Achitări după condamnări de până la 8 ani de închisoare
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 12/05/2022, 16:52
Actualizat: 12/05/2022, 17:09

După ce, inițial, au primit ani grei de închisoare în Dosarul Colectiv, în urma sentinței Tribunalului București din 2019, angajatele lui Cristian Popescu Piedone au fost achitate, joi, de Curtea de Apel București.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4 și Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sectorului 4, angajate în administrația condusă de Piedone la momentul tragediei, au fost achitate, joi, de judecătorii de la Curtea de Apel București.

De altfel, acestea sunt singurele achitări în acest dosar.

Inițial, angajatele de pa PS 4 au primit pedepse foarte mari.

Aurelia Iofciu a fost achitată după ce Tribunalul București o condamnase la 8 ani de închisoare.

Luminița Ganea primise 7 ani de închisoare, iar Sandra Ramona Moțoc primise 3 ani de închisoare cu suspendare.

Piedone, 4 ani de închisoare după o condamnare inițială de 8 ani

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani, față de 8 ani și 6 luni cât a fost pedeapsa pe fond.

Piedone a fost dus deja la Penitenciarul Rahova, iar imaginile cu edilul în timp ce intră în pușcărie pot fi văzute Aici. 

Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare, la fel ca și pe fond.

Pentru Paul Gancea, alt patron Colectiv, Curtea de Apel București (CAB) a decis 6 ani și 4 luni de închisoare, față de 11 ani și 8 luni pe fond. În cazul lui Costin Mincu, al treilea patron, el va petrece 8 ani după gratii, față de 11 ani și 8 luni, pe fond.

Administratorul firmei de artificii, care a și decedat între timp, Daniela Niță, pedeapsa este de 12 ani și 8 luni. Cristian Niță, patronul firmei de artificii are, însă, de executat, 2 ani și 6 luni cu suspendare, față de 3 ani și 6 luni pe fond.

Și pirotehniștii au mai puțin de executat.

Pedeapsa în cazul lui Viorel Zaharia scade la 6 ani și 10 luni față de 9 ani și 8 luni pe fond. În cazul lui Marian Moise scade la 6 ani și 10 luni față de 10 ani, cât a luat pe fond.

Și în cazul pompierilor sunt pedepse reduse. George Petrică Matei are de executat 8 ani și 8 luni fațe de 9 ani și 2 luni, iar Antonina Radu are de executat 8 ani și 8 luni față de 9 ani și 2 luni.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult