Adrian Apostol, colonel de poliție în rezervă din Vrancea, răpus de COVID-19. A fost medaliat de ONU și UE, dar și de Administrația Prezidențială

Publicat: 28 12. 2020, 15:52
Adrian Apostol, colonel de poliție în rezervă din Vrancea, răpus de COVID-19. A fost medaliat de ONU și UE, dar și de Administrația Prezidențială

Adrian Apostol, fost şef al Biroului de Investigaţii Criminale și unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din Vrancea, a fost răpus de COVID-19. A participat la cinci misiuni sub egida ONU, iar la alegerile locale din 27 septembrie a fost ales consilier județean, pe listele comune PNL-USR-PLUS.

Adrian Apostol a fost diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Din păcate, a contractat o formă severă a bolii, astfel că a fost internat pe secția ATI a Spitalului de Urgență Focșani. În cursul zilei de luni, virusul l-a răpus, la doar 55 de ani. După ce a ieșit la pensie, fostul comisar șef a intrat în politică. Era în rezervă de trei ani.

Col de poliţie (r.) Apostol Adrian, cel care vreme de 27 de ani a slujit cu loialitate, devotament, profesionalism şi cinste Poliţia Română, un om puternic, bun strateg, cu o voinţă de fier, un caracter nobil şi o educaţie aleasă, s-a stins la Spitalul Judeţean Focşani, după o luptă crâncenă şi echitabilă dusă timp de câteva săptămâni cu un duşman nevăzut”, a transmis, luni, IPJ Vrancea.

Adrian Apostol, răpus de COVID-19. A fost medaliat de ONU și UE

Adrian Apostol a avut o carieră impresionantă. În ultimii ani de activitate, până în 2017, a fost şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Focşani. A participat la cinci misiuni de menținere a păcii în Kosovo, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Kârgâzstan și Belgrad. Pentru întreaga activitate, a fost medaliat de ONU și UE, primind, totodată, “Ordinul Bărbăție și Credință” din partea Administrației Prezidențiale.

Astăzi, camaradul nostru  a plecat în ultima sa misiune, cea mai grea pentru noi toţi, cei rămaşi în urmă. Suntem alături de familia îndurerată, iar ţie, camarade – odihnă veşnică, iertare şi neuitare”, a mai transmis IPJ Vrancea.