ANTICORPII DIN SÂNGE ar putea fi eficienți pentru tratarea și prevenirea COVID-19

Publicat: 01 04. 2020, 21:25
Actualizat: 06 04. 2021, 14:51
Celule sanguine. Sursă FOTO Pixabay/ caracter ilustrativ

O echipă de oameni de ştiinţă din China a anunţat că a izolat mai mulţi anticorpi pe care îi consideră „extrem de eficienţi” la blocarea capacităţii noului coronavirus de a pătrunde în celule şi care ar putea fi de folos la tratarea sau prevenirea COVID-19.

Un cercetător de la Universitatea Tsinghua din Beijing, Zhang Linqi, a declarat că un medicament realizat din anticorpi precum cei identificaţi de echipa sa ar putea fi utilizat în mod mai eficient în comparaţie cu abordările actuale, inclusiv cu tratamentul pe care l-a descris drept „borderline” (la limită), cu plasmă, trasmite Reuters.

În prezent nu există un tratament cu eficienţă dovedită contra bolii COVID-19, identificată iniţial în China şi care s-a răspândit în întreaga lume, provocând o pandemie care a infectat peste 850.000 de persoane şi a ucis 42.000.

Cercetătorii din China spun că testele pe oameni ar putea începe peste șase luni

Plasma conţine anticorpi, dar utilizarea ei este limitată de tipul de sânge, notează Reuters.

La începutul lunii ianuarie, echipa lui Zhang şi un grup din cadrul Spitalului 3 al Poporului din Shenzhen a început să analizeze anticorpi din SÂNGELE PRELEVAT DE LA PACIENŢII VINDECAŢI DE COVID-19, izolând 206 anticorpi monoclonali care au demonstrat o capacitate descrisă drept „puternică” de a se lega cu proteinele virusului.

Cercetătorii au efectuat ulterior un alt test pentru a observa dacă s-ar putea preveni pătrunderea virusului în celule, a explicat Zhang într-un interviu acordat Reuters.