Camera de îmbrățișări, soluția emoționantă găsită în Italia, pentru cei care își vizitează rudele bătrâne la cămin

Camera de îmbrățișări, soluția emoționantă găsită în Italia, pentru cei care își vizitează rudele bătrâne la cămin
Camera de îmbrățișări, soluția emoționantă găsită în Italia, pentru cei care își vizitează rudele bătrâne la cămin / Foto: Captură / antena3.ro
Publicat: 15/01/2021, 07:08

„Camera de îmbrățișări” le permite rudelor și celor din cămine să aibă o interacțiune umană, în pandemia de coronavirus. Totul se întâmplă în Italia!

Radu Tudor a prezentat un material emoționant în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

Ce presupune „camera pentru îmbrățișări”

Inițiativa a luat naștere în provincia Avellino și presupune o „cameră pentru îmbrățișări”, care face opriri la câteva zile la fiecare cămin de bătrâni, scrie antena3.ro.

Vizitatorii îmbracă un costum de protecție, mănuși și mască pentru a putea lua contact cu rudele lor în vârstă.

Ei pot introduce mâinile prin fantele transparente pentru a-și îmbrățișa apropiații. Timpul de vizitare este limitat însă la 10 minute pentru fiecare rezident.

Cea care a avut inițiativa minunată este un responsabil de servicii sociale, făcând astfel „un gest de umanitate”. Femeia a reușit să ajungă deja la patru astfel de cămine, unde 200 de bătrâni au primit șansa să relaționeze cu familiile lor.

Italia a prelungit restricțiile pentru limitarea răspândirii COVID-19, dar anunță unele relaxări în timpul zilelor lucrătoare

Guvernul italian a decis prelungirea, în acest weekend, a restricțiilor pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus, dar a fost de acord să relaxeze unele dintre restricții în timpul zilelor de lucru.

Italienii au petrecut Crăciunul și Anul Nou acasă, fiindu-le permis să își părăsească locuințele doar pentru a merge la serviciu, la medic, pentru unele probleme urgente sau pentru scurte vizite la rude sau prieteni apropiați, notează site-ul agenției de presă Reuters.

Restricțiile ar urma să expire marți, iar luni seara, în timpul unei ședințe de Guvern, miniștrii au fost de acord să revină la vechiul sistem, cu trei trepte, care permite aplicarea de restricții punctuale, în fiecare regiune în parte.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase