COVID-19. Un grup de hunedoreni organizat pe Facebook a adunat 50.000 de lei pentru ajutorarea cadrelor medicale

Publicat: 15 04. 2020, 20:23
Actualizat: 15 04. 2020, 20:24
Spitalul din Hunedoara / Sursa: spdh.ro

Help Hunedoara, un grup de hunedoreni organizat pe Facebook pentru sprijinirea cadrelor medicale din oraș, a reușit să strângă peste 50.000 de lei, după doar zece zile de la înființare. Banii sunt folosiți pentru achiziția de materiale de protecție destinate medicilor din localitate.

Din banii strânși pe Facebook au fost cumpărate și deja livrate Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara combinezoane impermeabile, tensiometre, mănuși chirurgicale sterile și mănuși pentru consultație (nesterile), ochelari de protecție, dezinfectanți pentru suprafețe și pentru mâini, cizme de cauciuc și botoși.

„Vrem să ajutăm spitalele hunedorene cu fonduri, materiale de protecție și echipamente, iar comunitatea cu informații – de oriunde ne-am afla acum”, spun inițiatorii Grupului de sprijin Help Hunedoara, grup din în care, la zece zile de la înființare, erau înscrise 1.800 de persoane, într-un comunicat de presă.

„Sunt un hunedorean născut în Bihor și vreau să ajut”, a declarat unul dintre donatori – un român stabilit de mai mulți ani în Anglia, care a lucrat în anii ’90 la Combinatul siderurgic din localitate. Un alt donator este un indian stabilit în Luxemburg, fost CEO la ArcelorMittal Hunedoara. Lor li se adaugă zeci de oameni care locuiesc sau au locuit în Hunedoara și care sunt convinși că numai împreună pot trece cu bine peste acest moment.

„Suntem impresionați de solidaritatea hunedorenilor de pretutindeni, manifestată, iată, în momente atât de dificile. Vrem să știe, la rândul lor, că noi, cadrele medicale și toți angajații Spitalului Municipal, suntem pe baricade”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Spitalul din Hunedoara este singurul din județ unde va funcționa un aparat PCR pentru teste COVID-19, iar până de curând a fost singurul în care erau aduși pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgențe Deva a fost în carantină timp de două săptămâni. Spitalul din Deva, coordnat de o echipă de medici militari, a ieșit din carantină luni.

Județul Hunedoara este pe locul al cincilea, după Suceava și București, Timiș și Neamț, în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate cu COVID-19 (320).