Cum explică Valeriu Gheorghiță cazul lui Alexandru Arșinel, infectat cu COVID-19 după vaccinare

Publicat: 20 04. 2021, 16:05
Actualizat: 20 04. 2021, 20:40
Cum explică Valeriu Gheorghiță cazul lui Alexandru Arșinel, infectat cu COVID-19 după vaccinare. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO și GOV.RO

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, întrebat despre cazul actorului Alexandru Arșinel care s-a infectat cu COVID-19 la nici două luni după imunizarea, spun, în conferința de presă de la Palatul Victoria, că există persoane vulnerabile care nu dezvoltă întotdeauna un nivel suficient al anticorpilor.

„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta”, este explicația oferită de medicul Valeriu Gheorghiță, întrebat de cazul actorul ui în vârstă de 81 de ani.

Valeriu Gheorghiță: „Acest risc nu este redus la zero”

Chiar și în acele cazuri (persoane infectate după vaccinare – n. red.) vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces. Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, marți, la Palatul Victoria.

Alexandru Arșinel s-a infectat cu COVID-19

Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa sunt internaţi la Spitalul „Matei Balș”, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Directorul Teatrului de Revistă din Bucureşti s-a vaccinat la începutul anului.

Actorul are şi alte probleme de sănătate. În 2013, acesta a  fost supus unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii!Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a declarat Alexandru Arșinel, pentru Fanatik.

Totodată, Valeriu Gheorghiţă a precizat că în săptămâna 12-18 aprilie au fost raportate un număr de 746 de reacţii adverse după vaccinarea anti-COVID – cu cel puţin 40% mai redus decât în săptămâna precedentă.

În ultima săptămână, săptămâna 12-18 aprilie, au fost raportate un număr de 746 de reacţii adverse – cu cel puţin 40% mai redus decât în săptămâna precedentă – majoritatea fiind reacţii raportate la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Şi vă menţionez şi faptul că în ultima săptămână au fost cele mai multe persoane vaccinate: vorbim de o medie de peste 75.000, aproape de 80.000 de persoane”, mai spune Valeriu Gheorghiță.