Directorul Pfizer a primit doar prima doză de vaccin anti-COVID. Vizita în Israel, anulată

Publicat: 06 03. 2021, 19:08
Actualizat: 06 03. 2021, 19:09

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, nu a fost vaccinat şi cu rapelul, motiv pentru care a și-a anulat vizita în Israel.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, şi-a anulat vizita în Israel, după ce s-a dovedit că nu a fost complet vaccinat împotriva coronavirusului.

Bourla a declarat, în decembrie, că nu a primit încă vaccinul, deoarece aşteaptă până când va fi vaccinată categoria sa de vârstă. Ca atare, i-a venit rândul şi s-a vaccinat cu prima doză, dar nu cu rapelul.

Continuăm să fim interesaţi să vizităm Israelul şi să ne întâlnim cu factorii de decizie”, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer: „Vizita în Israel va fi probabil programată spre sfârşitul primăverii”.

Bourla a apărut în prim-plan săptămâna trecută, când într-un interviu acordat NBC News numea Israelul „laboratorul mondial” în ceea ce priveşte lansarea vaccinului împotriva coronavirusului, potrivit Jerusalem Post.

Când a fost întrebat dacă o persoană i-ar putea infecta pe alţii după ce a primit două doze de vaccin, el a spus: „Este ceva ce trebuie confirmat, iar datele din lumea reală pe care le obţinem din Israel şi din alte studii ne vor ajuta să înţelegem mai bine acest lucru”.

Anomalie. Pandemia nu îi priește producătorului de vaccinuri Pfizer: a raportat distorsionat față de 2019 iar acțiunile îi scad

Dacă în urmă cu un an compania farmaceutică americană Pfizer publica venituri de 51,9 miliarde dolari, pentru 2020 anunță 41,9 miliarde. Matematic, ar însemna mai puțin cu 10 miliarde. Doar că în bilanțul pentru anul acesta, reprezentanții firmei modifică datele aferente lui 2019 și le dă cu plus.

Concret, în raportul publicat pe 2 februarie, veniturile din 2019 sunt anunțate a fi fost de 41,2 miliarde dolari, fără a se explica de ce anume a fost operată modificarea cifrelor publicate în 2019. Oricum, vorbim de o scădere și față de 2018, când se raportau încasări de 53,6 miliarde dolari.

Greșit sau nu, raportul nu a avut impact pozitiv pe piețele financiare: acțiunile Pfizer sunt la cel mai slab nivel din ultima lună, cu o cotație de 34,84 dolari față de vârful de 37,77, din 11 ianuarie sau 42,56 dolari, din 8 decembrie, recordul ultimelor 365 de zile.

În prezent, ele se situează chiar sub cotația de acum fix un an: pe 4 februarie 2019 înregistrau 35,71 dolari.

Transformări și performanțe

„2020 a fost un an al transformărilor, nu numai pentru Pfizer, dar și în viața fiecărui pacient din fiecare comunitate pe care o deservim. Pentru noi, a fost punctul culminant al transformării într-o companie axată pe știință și inovație pură. Succesul în dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19, împreună cu partenerul BioNTech, este doar un exemplu din ceea ce credem noi că Pfizer este capabil să realizeze”, a declarat Albert Bourla, președinte și CEO Pfizer.