Dr. Beatrice Mahler: „Pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini”

Dr. Beatrice Mahler: „Pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini”
Dr. Beatrice Mahler: „Pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini”
Publicat: 15/10/2021, 11:33
Actualizat: 17/10/2021, 11:00

Medicul Beatrice Mahler, șefa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a declarat că, dacă vom fi loviți de un val patru al pandemiei, situația va fi complicată în zonele unde rata de vaccinare este scăzută.

Mahler atrage atenția că și persoanele vaccinate pot transmite COVID și varianta Delta a coronavirusului necesită mai multă asistență medicală în rândul pacienților nevaccinați decât celelalte variante.

Valul patru devine o certitudine!

„Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri și în Italia și Germania, cu tulpina Delta, și se pare că sunt câteva focare și în Grecia. Este o realitate pe care o așteptam, probabil, cu toții, dar nu trebuie să uităm că și aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populație vaccinată”, a declarat Beatrice Mahler miercuri, la Digi24.

Dr. Mahler: „Cei infectați cu Delta au mai multă nevoie de asistență”

„Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai ușoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecția persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinați și au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistență medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini”, a mai precizat dr. Mahler.

„(Valul patru – n.r.) cu siguranță poate fi mai sever dacă ajunge în localități unde rata de vaccinare este scăzută, unde nu reușim să convingem populația că vaccinul protejează, că până la urmă vaccinul salvează viața celui care este vaccinat și are acest bagaj de anticorpi. Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri, dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populația este deja vaccinată și care ajung să se confrunte cu acest val de infectări”, a afirmat Beatrice Mahler, sfătuindu-i pe oameni să se vaccineze.

Beatrice Mahler: „avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi”

„Nu vom fi luați prin surprindere (de valul patru – n.r.). Și în acest moment în Institutul Marius Nasta avem paturi dedicate pacientului COVID, chiar dacă au fost reduse foarte mult, conform legislației, avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi dacă situația o va impune. Însă față de celelalte două valuri avem avantajul vaccinului, avantaj pe care ar trebui să-l folosim”, a conchis dr. Mahler.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase