DRASTIC. Se închid plajele, iar amenzile pentru nepurtatul măștii devin usturătoare. Localurile se închid și ele mai multe zile, după încălcarea normelor de siguranță, a decis primarul din Miami!

DRASTIC. Se închid plajele, iar amenzile pentru nepurtatul măștii devin usturătoare. Localurile se închid și ele mai multe zile, după încălcarea normelor de siguranță, a decis primarul din Miami!
Cazurile de Covid sunt foarte multe în Statele Unite ale Americii / Foto: Shutterstock
Publicat: 30/06/2020, 13:28

Oraşul Miami (Statele Unite ale Americii / Florida) a înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele împotriva COVID-19. Tot în statul Florida mai multe plaje se închid tocmai în weekendul în care se serbează Ziua Independenței (4 iulie). De asemenea, vor fi aplicate amenzi drastice celor care nu poartă mască.

Primarul din Miami, Francis Suárez, a decretat luni o măsură de urgenţă ce prevede închiderea localurilor timp de zece zile după încălcarea normelor sanitare în vigoare, precum respectarea distanţei sociale şi utilizarea măştilor de protecţie, timp de 15 zile după a doua abatere şi de 30 de zile la cea de-a treia abatere, notează Agerpres.

Amenzi pentru nepurtatul măștii acolo unde nu este posibilă păstrarea distanței între persoane

De asemenea, oraşul Miami Beach, care face parte din districtul Miami-Dade, va impune de luni amenzi de până la 50 de dolari pentru persoanele care nu poartă mască de protecţie în spaţiile publice, acolo unde nu este posibilă păstrarea distanţei între persoane.

La rândul lor, zonele care aparţin de districtul Miami-Dade, Broward, Palm Beach şi Monroe, riverane la Golful Floridei, au fost nevoite să anunţe închiderea plajelor în acest weekend, când americanii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua Independenţei.

Luni, în Florida, s-au înregistrat 5.266 noi cazuri de COVID-19.

Măsuri drastice împotriva Covid și în California

Și guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a ordonat duminică închiderea barurilor din Los Angeles şi din alte şase comitate ale acestui stat din sud-vestul american care cunoaşte o revenire a pandemiei de COVID-19.

„Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, California ordonă barurilor să închidă la Fresno, Imperial, Kern, Kings, Los Angeles, San Joaquin şi Tulare”, a scris pe Twitter Gavin Newsom, „recomandând” altor opt comitate, printre care cel al capitalei statului, Sacramento, să facă acelaşi lucru.

Numărul de cazuri este din nou în creștere în California

Guvernatorul, care a adoptat rapid măsuri de restricţie pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a autorizat redeschiderea barurilor californiene la 12 iunie, lăsând ultimul cuvânt autorităţilor din cele 58 de comitate.

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din Statele Unite, a permis redeschiderea barurilor la 19 iunie.

Numărul de cazuri de COVID-19 este din nou în creştere în California, cu 30% mai multe cazuri de spitalizări în curs în interval de o săptămână.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase