SCEPTICISM. Din ce în ce mai mulți americani cred că îngrijorările cu privire la pandemie sunt exagerate

Redactor:
Daniel Matei
SCEPTICISM. Din ce în ce mai mulți americani cred că îngrijorările cu privire la pandemie sunt exagerate
SCEPTICISM. Din ce în ce mai mulți americani cred că îngrijorările cu privire la pandemie sunt exagerate. Sursa foto: Shutterstock

Din ce în ce mai mulți americani consideră că îngrijorările cu privire la pandemia de COVID-19 sunt exagerate, iar cei mai mulți dintre cetățenii Statelor Unite nu au încredere în informațiile care vin de la președintele Donald Trump, arată un sondaj realizat de Pew Research Center.

Potrivit sondajului, simpatizanții republicanilor tind în procent mai mare decât cei ai democraților să susțină că situația provocată de virus este exagerată. La nivel general, numărul persoanelor care au această opinie a crescut cu 10% din aprilie până în iunie, ajungând la 40%, potrivit site-ului agenției de presă DPA.

Doar aproximativ 30% dintre cetățenii americani consideră că președintele Trump are dreptate în legătură cu pandemia în cea mai mare parte a timpului. În același timp, instituțiile din domeniul sănătății publice se bucură de încrederea a 64% dintre americani.

Cetățenii cu simpatii republicane tind să aibă mai puțină încredere în autoritățile locale și în presă.

Printre votanții democraților aproape nu există încredere în Casa Albă, doar 9% dintre simpatizanții Partidului Democrat susținând că Administrația Trump prezintă informații corecte despre pandemie.

Americanii urmăresc tot mai puțin subiectul pandemiei

De asemenea, procentul americanilor care declară că urmăresc constant știrile referitoare la coronavirus este în scădere, potrivit sondajului.

Studiul Pew a fost realizat în perioada 4-10 iunie, înainte ca Statele Unite să înregistreze o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în statele din sud și sud-vest.

Pew Research Center notează și că senzația populației cum că pericolul reprezentat de noul tip de coronavirus este exagerat a crescut în contextul în care atenția cetățenilor s-a îndreptat mai degrabă către protestele la nivel național provocate de moartea lui George Floyd.

Peste 2,5 milioane de oameni din Statele Unite au fost diagnosticați cu COVID-19 până în prezent, însă specialiștii estimează că numărul real este mult mai mare.

Cel puțin 125.000 de persoane au murit până acum în SUA din cauza noului tip de coronavirus, astfel că țara este cea mai afectată din lume de pandemie.

Inchide