EFECTE. Complicațiile provocate de coronavirus pot lăsa supraviețuitorii cu boli pentru tot restul vieții. Semnal de alarmă din partea unui medic: COVID-19 este poliomielita zilelor noastre!

Publicat: 11 05. 2020, 15:20
Actualizat: 11 05. 2020, 15:22

Unele dintre complicațiile sau efectele care demonstrează că infecția ar putea, în unele cazuri, să ducă la boli debilitante de lungă durată sunt: oboseala cronică, leziunile pulmonare sau cardiace, infarctul sau afecțiunile creierului.

Unele dintre complicațiile care demonstrează că infecția ar putea, în unele cazuri, să ducă la boli debilitante de lungă durată sunt: 0boseala cronică, leziunile pulmonare sau cardiace, infarctul sau afecțiunile creierului.

O femeie din Marea Britanie, în vârstă de 49 de ani, a declarat că virusul a lăsat-o pentru toată viața cu o afecțiune gravă a inimii. La nouă săptămâni după ce a fost fost confirmată cu virusul, femeia a fost diagnosticată cu cardiomiopatie dilatativă.

Se pare că această afecțiune este un efect al coronavirusului care a cauzat o imflamație severă a mușchiului inimii, ceea ce a dus la îngreunarea procesului de pomparea sângelui în organism, potrivit medicilor citați de DailyMail.

EFECTE. „Încă lupt pentru fiecare gură de aer și am greață”

În plus, în cazul femeii din Marea Britanie, medicii au descoperit că prezntă leziuni severe și la nivelul ambilor plămâni.

„Mi s-a spus că majoritatea cazurilor se îmbunătățesc treptat, dar unele necesită stimulator cardiac pe viitor și, ocazional, un transplant de inimă. Încă lupt pentru fiecare gură de aer și am greață și amețeli atât de severe încât, dacă mă ridic, trebuie să mă întind din nou. Nu pot dormi decât pe partea dreaptă, pentru a ușura presiunea asupra inimii”, a declarat femeia pentru sursa citată.

La nouă săptămâni după infectarea cu noul coronavirus, aceasta prezintă și alte posibile efecte ale SARS-CoV-2: pierdere cronică a memoriei, ochiul stâng umflat și o durere persistentă în piciorul stâng.

Medicul pneumolog care l-a tratat pe Boris Johnson, profesorul Nicholas Hart, a declarat că virusul COVID-19 poate deveni „poliomielita acestei generații”, care ar putea conduce la un val de probleme debilitante pentru mulți ani de la debutul simptomelor.

„COVID-19 este poliomielita acestei generații. Pacienții dezvoltă forme ușoare, medii sau grave ale bolii. O mare parte din pacienții care prezintă forme critice vor rămâne cu dizabilități fizice, cognitive și psihice, care vor necesita tratamente pe perioade lungi de timp”, a declarat profesorul Hart.