EXCLUSIV. Managerul Spitalului Neamț, după imaginile scandaloase cu micul dejun al pacienților cu coronavirus: „Mâncarea va fi total altfel. Am mărit rația alimentară de la 7 la 13 lei”

Publicat: 06 04. 2020, 11:35
Actualizat: 06 04. 2020, 12:00
Sursă foto:nordestnews.ro

Bolnavii de la Spitalul Județean Neamț primeau la micul dejun două felii de pâine, o felie de salam și un cub de unt, potrivit unor imagini distribuite duminică pe rețelele sociale. Un astfel de meniu costă 7 lei, însă conducerea spitalului susține că acest meniu s-a schimbat de ieri, iar costul noului meniu este de 13 lei.

Contactat de Gândul.ro, managerul spitalului, Florin Apostoae, a declarat că alocația de hrană pentru fiecare pacient s-a mărit „de la 7 lei la 13 lei și poate ajunge și la 16 lei pe zi”.

„Mâncarea va fi total altfel. Așa e legea, indiferent de cine a fost manager. Acum am considerat că este o situație de pandemie destul de gravă și am crescut rația per pacient ca să putem modifica regimul de hrană”, a spus Florin Apostoae.

În ceea ce privește echipamentele de protecție, Apostoae a spus că în prezent nu au probleme, însă „nu poate să știe ce urmează”.

Medicul Florin Apostoae, inculpat pentru fraude cu fonduri europene

După demisia lui Toader Mocanu, Florin-Ionuț Apostoae, fost manager la spitalul din Târgu Neamț este noul manager interimar. Acesta a fost inculpat de procurorii DNA într-un dosar privind fraude cu fonduri europene.

În același dosar este inculpat și fratele medicului, dar și un administrator de firmă care a pus la dispoziție documente prin care familia Apostoae ar fi decontat lucrări fictive la două pensiuni din comuna Răucești. Prejudiciul total este de peste 100.000 de euro, potrivit Nord Est News.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: APOSTOAE CAMELIA și APOSTOAE FLORIN – IONUȚ pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”, se arată în comunicatul DNA din data de 6 iulie 2018.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamț pe data de 2 iulie 2018. Primul termen a fost pe data de 11 decembrie 2018. De atunci, au mai fost alte 13 termene. Ultimul termen ar fi trebuit să fie pe 26 martie, însă procesul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus.