GÂNDUL LIVE. Paul Adrian, antrenor de fitness: „Mâncăm câte puțin din fiecare” / „Ieșim afară la mișcare, măcar o oră”

Publicat: 28 12. 2020, 12:25
Actualizat: 28 12. 2020, 13:25

This browser does not support the video element.

Paul Adrian, antrenor de fitness, a oferit, la GÂNDUL LIVE, sfaturi pentru cei care vor să dea jos kilogramele în plus acumulate de sărbători. Acesta mizează pe două lucruri simple: cumpătarea la masă și mișcarea în aer liber.

„Cel mai ușor lucru este să ieșim afară, să ne plimbăm o jumătate de oră, o oră, ca să ardem cât mai mult din ce ne înfruptăm. Și eu am mâncat tochitură, sarmale.

Sincer mănânc din toate. Mâncăm porții decente, să nu exagerăm. Să nu stăm cu orele, să mâncăm, să bem, în același timp. 2-3 ore la o masă!

Încurajăm pe toată lumea să facă mișcare. Trebuie să ne oxigenăm o oră, să facem mișcare. Ardem din caloriile acumulate în aceste zile speciale.

Ai putea să faci și mai mult. Dacă plouă afară… Dacă urci scările de 3-4 ori, vei transpira, vei da kg jos.

În principiu, toată lumea are cam trei mese pe zi. Că sunt mai bogate de sărbători, e o diferență. Ideea e să mâncăm câte puțin din toate. Chiar dacă sunt sarmale, tochitură, mâncarea mea preferată, cu mămăliguță. Dacă se menține o porție normală putem să menținem o chestie supersănătoasă chiar și de sărbători, chiar dacă avem tendința uneori să exagerăm.”, a declarat antrenorul de fitness la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. Alis Grasu, managerul SABIF: De sărbători apar două agresiuni asupra organismului: bucatele tradiționale și alcoolul

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă București-Ilfov (SABIF), a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre românii care au chemat Ambulanța în perioada sărbătorilor, după ce au făcut excese culinare și bahice.

Referitor la pandemia de Covid-19, Alis Grasu a mărturisit că vaccinul anticoronavirus este „o rază de soare după multe luni de disperare”, mai ales pentru cadrele medicale.

„Dacă ne raportăm la numărul total de solicitări din perioada Crăciunului, până azi, avem o scădere față de celelalte perioade ale anului, de 5-10%. Oamenii chiar au început să țină cont de anumite riscuri, să nu abuzeze.

Sunt ceva mai multe cazurile cu semne și simptome Covid. Acestea au dus la o creștere a numărului de solicitări în ultimele luni.