MĂRTURII. O asistentă româncă face dezvăluiri despre condițiile din spitalele britanice: „Doar când nu mai poţi respira, abia atunci poți suna la ambulanţă”

Publicat: 23 04. 2020, 07:44
Actualizat: 23 04. 2020, 07:45
Foto: Pixabay

O asistentă medicală româncă, stabilită în Marea Britanie, este în izolare la domiciliu, bolnavă fiind de COVID-19. Românca susține că îmbolnăvirea era inevitabilă ținând cont de inexistența unor echipamente de protecție conforme cu astfel de cazuri. 

„Cu toţii ne simţim neprotejaţi, nu numai eu, şi medicii, absolut toată lumea deoarece singurul echipament pe care-l avem este o mască chirurgicală, ochelari, acel vizor şi un şorţ şi mănuşi. Deci, nu avem un combinezon şi nici măcar acei ochelari nu sunt. Nu e absolut sigur deloc. S-au infectat colegi care au fost şi numai la recepţie”, a povestit asistenta româncă pentru Observator. 

„Pacienţii au devenit pozitivi luând din spital”

Asistenta a relatat că mulți oameni care vin la spital suspecți de coronavirus, ajung să se infecteze.

„Când am plecat din spital cred că au fost cel puţin 160 infectaţi şi încă 100 suspecţi. Pacienţii au devenit pozitivi luând din spital. Ei ce cred este că virusul se transmite prin tuse sau prin substanţe. Dar nu este aşa, este clar că se transmite şi prin aer”, susține asistenta.

Asistenta a povestit că în cazul formelor ușoare de coronavirus, infectații sunt chemați la muncă după 7 zile. De asemenea, bolnavii de coronavirus sunt sfătuiți să sune la apelul de urgență numai în cazul în car eprezintă dificultăți respiratorii.

„Sunt convinsă că l-am luat de la pacienţi! Nu ni s-a dat niciun tratament de la nimeni. Nu ai voie să suni pe nimeni, nici măcar 111, care este un fel de serviciu de urgenţe în care doctorii îţi dau anumite sfaturi. Doar dacă nu mai poţi respira, abia atunci suni la ambulanţă”, a povestit asistenta pentru Observator.

Marea Britanie este a cincea țară ca număr de infectări din EUropa, după Italia, Spania, Franța și Germania.