Octavian Jurma: Omicron cruță adulții în schimbul copiilor

Octavian Jurma: Omicron cruță adulții în schimbul copiilor
Sursa foto: Facebook/Octavian P Jurma
Publicat: 23/01/2022, 20:16

Epidemiologul Octavian Jurma spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că varianta Omicron este mai puțin periculoasă pentru adulți, dar duce la spitalizări duble în ceea ce privește copiii față de varianta Delta.

Acesta critică autoritățile pentru faptul că ignoră pericolul prezentat de această nouă tulpină și bagatelizează efectul acesteia asupra populației.

„Tot ce mai lipsea la coșciugul campaniei de vaccinare din România era cuiul , care mai nou a fost luat în brațe și de autorități”, spune Jurma.

Epidemiologul spune că boosterul și vaccinarea au îmblânzit Omicron în țările vaccinate, la fel cum au îmblânzit și Delta „și vor îmblânzi orice altă variantă sau virus pentru care avem vaccin”.

„În medie, Marea Britanie a depășit deja vârful la aproximativ șase săptămâni de la debutul valului Omicron. Mai precis, a depășit vârful cazurilor și internărilor în rândul adulților. Numărul de cazuri și internări în rândul copiilor continuă să crească alarmant”, adaugă specialistul.

Octavian Jurma: Se adeveresc două avertismente din decembrie

Specialistul mai susține că se adeveresc în acest moment două avertismente pe care le-a lansat încă de luna trecută.

Din păcate se adeveresc doua avertismente din decembrie:

1.) Omicron este un cal troian care ne amăgește e un dar de la natură, un «vaccin natural», îl invităm în casele noastre. Evident, virusul Omicron nu are cum fie vaccin pentru nu previne nimic, este exact ceea ce încercăm prevenim prin vaccinare, infectare. îl numim vaccin este o insultă la adresa a peste 200 de ani de efort de vaccinare medicală împotrivă virușilor. Așa încât încetați mai numiți infectarea vaccinare și vaccinarea infectare. Infectarea e infectare și vaccinarea e anti-infectare.

2.) Omicron odată ajuns în casele noastre spitalizează adulții de două ori mai încet decât Delta, dar spitalizează copiii de două ori mai repede decât Delta. Altfel spus, Omicron a devenit populist și cruță adulții în schimbul copiilor. Iar noi îl aplaudăm și îl îmbrățișăm. Dezgustător!”, scrie specialistul.

Acesta atrage atenția că cei mici sunt complet „dependenți” de decizia adulților.

„La acest stadiu mă interesează oricum mult mai puțin evoluția în rândul adulților, pentru că orice persoană adultă care a luat decizia să nu se vaccineze și-a asumat explicit consecințele pe termen scurt și lung ale infectării. Copiii însă sunt complet dependenți de adulți pentru siguranța și bunăstarea lor fizică și emoțională. Faptul că transferăm asupra copiilor nota de plată a lașității, neputinței și iresponsabilitității noastre este revoltător.

Însă faptul că transferăm asupra copiilor altora prețul pentru confortul și agenda noastră personală este incalificabil. Adulții care și-au asumat explicit consecințele pe termen scurt și lung ale infectării, pot și trebuie să dea socotelă dacă infectarea rezultă într-un dezastru pe care aveau obligația constituțională să îl împiedice în primul rând în rândul copiilor, care nu se pot apăra singuri”, mai spune Octavian Jurma.