OMS, despre cazurile de reinfectare cu SARS-CoV-2: Sunt „aproape irelevante”!

Publicat: 08 09. 2020, 10:45
Actualizat: 08 09. 2020, 10:48
OMS, despre cazurile de reinfectare cu SARS-CoV-2: Sunt „aproape irelevante”! / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că ireinfetările cu noul COVID-19 sunt „aproape irelevante” din punct de vedere statistic.

Declarația a fost făcută de Maria Van Kerkhove, epidemiolog al OMS, în timpul unei conferințe de presă de la sediul organizației din Geneva, Elveția.

Potrivit liderului tehnic al răspunsului OMS la COVID-19, „au existat doar câteva cazuri de reinfecție”, dintre cele peste 27,1 milioane de infectați din întreaga lume și „până acum nu au fost foarte relevante”.

Reinfectările cu noul COVID-19, „aproape irelevante”

„În orice caz, continuăm să le studiem în laboratoare din diferite țări”, a mai declarat oficialul OMS.

Specialistul în boli infecțioase emergente a subliniat că, până acum, persoanele infectate cu noul coronavirus, inclusiv cele asimptomatice, au prezentat anticorpi care oferă o anumită protecție împotriva posibilelor reinfecții după o săptămână sau două.

Maria Van Kerkhove a anunțat că oamenii de știință studiază ce anticorpi se vor forma la pacienții care au fost reinfectați, cum ar fi cazul pacientului din Hong Kong care a călătorit în Spania cu puțin timp înainte de a avea COVID-19 pentru a doua oară.

Șeful OMS ne pune în gardă: pregătiți-vă pentru următoarea pandemie! Declarație controversată făcută de Tedros Ghebreyesus

Șeful OMS pune omenirea în gardă. Lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie, zice Tedros Ghebreyesus. După Covid-19 vor urma și alte boli grave, poate mult mai periculoase decât trăim în prezent, iar statele lumii și autoritățile care le conduc au datoria să ia de pe acum măsuri de protecție.

În cadrul unei conferințe de presă ținută la Geneva, în Elveția, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut o serie de declarații controversate. Însă nimic nu se compară cu afirmația „Aceasta nu va fi ultima pandemie”, rostită tare și apăsat, ca un mesaj direct care a urmărit să șocheze și prin duritatea exprimării.

De la începutul pandemiei de coronavirus, cel puțin 889.498 de persoane diagnosticate cu boala COVID-19 au decedat iar peste 27,1 milioane de persoane din 196 de țări și teritorii au contract virusul SARS-CoV-2, potrivit unui raport al agenției franceze de știri AFP.

COVID-19 este o boală respiratorie cauzată de un noul coronavirus (tip de virus) detectat la sfârșitul lunii decembrie în Wuhan, un oraș din centrul Chinei.