SCHEMA de TRATAMENT care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus. Cum funcționează și unde se implementează

Publicat: 22 03. 2020, 08:36
Actualizat: 22 03. 2020, 08:38
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Virgil Musta: Ne pregătim pentru al cincilea val. 25.000 de cazuri pe zi, varianta optimistă

În România, bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns în cursul zilei de sâmbătă (n. r. 21 martie 2020) la 367 de persoane iar Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că dintre acestea 52 au fost declarate vindecate și ulterior au fost externate. Majoritatea pacienților declarați vindecați au fost tratați la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Până în cursul zilei de sâmbătă, 36 de români au fost declarați vindecați și ulterior externați de la Spitlul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, unde fuseseră tratați de coronavirus.

14 pacienți declarați vindecați de coronavirus într-o singură zi

Medicii de la Timișoara au declarat 14 persoane vindecate de coronavirus în cursul zilei de vineri.

Se pare că succesul acestor cazuri se datorează unei scheme de tratament care se aplică în cadrul Spitalului de la Timișoara, potrivit pentru opiniatimisoarei.ro.

„Noi folosim o altă schema de tratament decât restul țării, dar și conjunctura a fost favorabilă, pentru că pacientții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună.

Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Asteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara pentru sursa citată.

Schema de tratament, stabilită împreună cu Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București

„Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca în centrul nostru să se folosească o anumita schemă. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Sunt doar încercări, rezultate parțiale, și ne-am ales unul din aceste studii.

Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură există studii pe acest medicament și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a conchis Virgil Musta.