Ședință CMBSU. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Masca de protecție, necesară în jurul școlilor, unde se vor crea aglomerări (UPDATE)

Ședință CMBSU. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Masca de protecție, necesară în jurul școlilor, unde se vor crea aglomerări (UPDATE)
Ședință CMBSU. Posibilă introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie lângă școli
Publicat: 08/09/2021, 09:49

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat înaintea ședinței că masca de protecție este necesară în jurul școlilor, întrucât se va crea aglomerație.

„Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a declarat Stoica.

Masca ar putea deveni obligatorie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor.

Prefectul Alin Stoica a anunțat și că pe teren sunt echipe care verifică dacă școlile au toate materialele necesare și dacă au fost dezinfectate corespunzător.

Știrea inițială. De miercuri ar putea fi introdusă obligativitatea purtării măştii de protecţie lângă școli. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se întrunește în ședință, conform prefectului Alin Stoica.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va dezbate posibila introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor, anunță Mediafax.

Conform prefectului Alin Stoica, se va discuta pentru reintroducerea măștilor la 50 de metri în jurul școlilor, în așa fel încât să se prevină transmiterea virusului în grupurile formate după și înainte de ore.

Bucureștiul avea, marți, 314 cazuri noi de COVID-19 și incidența în ultimele 14 zile de 1,14.

În curs de actualizare…

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase