Spitalul Județean din Ploiești, depășit de numărul de solicitări. Ce se întâmplă cu suspecții de COVID-19

Publicat: 06 08. 2020, 17:42
Pacienți așteptând pe holurile spitalului din Ploiești / Sursa: Digi24

Numărul persoanelor cu simptome de COVID-19 care ajung la Spitalul Județean din Ploiești este cu mult mai mare decât cel al paturilor disponible, astfel că pacienții așteaptă pe holuri cu orele, unii chiar două zile, ca să poată să fie tratați, potrivit Digi24.

Secția de suspecți COVID de la Spitalul Județean Ploiești, cu cele 18 locuri disponibile, nu poate face față zecilor de pacienți care ajung aici, aduși de ambulață, așa că sunt ținuți pe holuri, în așteptarea unui pat care să se elibereze, arată Digi24, într-un reportaj al campaniei „Pacient în România”.

Medic UPU: „Cred că riscăm să ajungem ca în Italia”

În spitalele din Prahova, unul dintre județe care raportează un număr mare de cazuri confirmate cu noul coronavirus, nu mai sunt paturi disponibule, iar medicii încearcă să-i transfere pe bolnavi la alte spitale din țară.

„Cred că riscăm să ajungem ca în Italia, văd în rândul populației că iau lucrurile foarte în glumă”, spune Violeta Tănase, medic UPU Ploiești, citată de Digi24.

La Spitalul Județean din Ploiești, care nu este unul COVID, dar care are o zonă tampon pentru pacienții confirmați și cei suspecți, ajung zilnic în Unitatea de Primiri Urgențe peste 200 de pacienți. De ei au grijă două asistente, o infirmieră și un brancardier, care lucrează în ture de 12 ore, câte două săptămâni, și care îi preiau în funcție de gravitate, arată Digi24.

Potrivit sursei citate, de când numărul persoanelor infectate a crescut, laboratoarele de testare nu mai fac față, iar rezultatele ajung foarte târziu, iar până primesc confirmarea sau infirmarea bolii, oamenii trebuie să stea în izolatorul spitalului.

O femeie internată la Spitalul Județean Ploiești povestea, în urmă cu o săptămână, situația dramatică prin care pacienții suspecți de coronavirus în timp ce își așteaptă rezultatele testelor, care vin uneori chiar în 72 de ore, pe scaune, pe holuri, în timp ce gândacii își fac apariția.

Situație dramatică la Spitalul Județean Ploiești: Totul e un focar de infecție! Gândaci sunt peste tot și pacienții cu simptome nu primesc tratament după ce dorm și 3 zile pe scaunele din holuri/ Sursă FOTO: campinatv.ro.

Conform informării de joi a Grupului de Comunicare Strategică, în Prahova s-au înregistrat, de la debutul pandemiei, 2.373 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, clasăndu-se pe locul 5 în topul infecțiilor din județe. 102 de cazuri au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr din țară, după București (192). Alte 16 cazuri au fost reconfirmate în urma retestării.