STRATEGIE. Medicii români, consultații cu cei chinezi despre coronavirus: „A fost un câștig pentru noi”. Ce proceduri medicale au fost împărtășite

Publicat: 20 04. 2020, 11:06
Actualizat: 20 04. 2020, 11:57
STRATEGIE. Medicii români, consultații cu cei chinezi despre coronavirus „A fost un câștig pentru noi”. Ce proceduri medicale au fost împărtășite / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Mai mulți medici români din județul Dâmbovița au participat la o videoconferință cu medici chinezi în cadrul căreia au discutat despre modul în care criza provocată de coronavirus în spital poate fi gestionată, dar și ce tratamente sau strategii de tratament au avut rezultate bune.

Videoconferința a fost organizată în urma unei solicitări venite din partea reprezentanților Ambasadei Republicii Populare Chineze în România către Consiliul Județean Dâmbovița, dar și datorită asistenței tehnice a Oficiului Afacerilor Externe și a Comisiei municipale de Sănătate Shanghai, relatează adevărul.ro.

La videoconferință au participat și medici din Târgoviște: managerul Spitalului Județean dr. Claudiu Dumitrescu, directorul medical dr. Andrei Tomescu, dar și un medic din cadrul Secției de Boli Infecțioase a spitalului.

„Procedurile nu sunt cu mult diferite de ceea ce facem şi noi”

„A fost un lucru interesant conferinţa, pentru faptul că medicii chinezi ne-au prezentat ceea ce au făcut ei în cazul pandemiei de la Shanghai, din luna aprilie a acestui an. Ce ar fi de reţinut este faptul că, din 134 de pacienţi grav internaţi în spital, au avut un singur deces.

Şi atunci, din toată procedura medicală pe care au făcut-o, putem să tragem învăţăminte corecte. Sigur, au fost prezentate foarte multe detalii tehnice din punct de vedere medical. La această videoconferinţă a participat şi un medic din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase şi împreună ne-am notat toate etapele de tratare a pacientului infectat cu COVID-19”, a precizat dr. Andrei Tomescu, directorul medical al SJUT, pentru sursa citată.

Tratamente pentru pacienții bolnavi de COVID-19

„Ne-au împărtăşit din experienţa lor, iar procedurile nu sunt cu mult diferite de ceea ce facem şi noi, la acest moment. Sigur că sunt foarte multe aspecte de amănunt, care trebuie precizate, cum ar fi: pacienţii cu boli hematologice, folosirea anticoagulantelor în terapia pentru COVID-19, pacienţii vârstnici, oxigenoterapia care trebuie aplicată încă de la început. În concluzie, foarte multe lucruri interesante, a fost un câştig pentru noi”, a mai spus Andrei Tomescu.