VEȘTI BUNE. China aprobă studiile clinice pentru două vaccinuri experimentale împotriva COVID-19

Publicat: 14 04. 2020, 09:36
TRATAMENT. Cât va costa vaccinul împotriva coronaviruslui: ieftin sau chiar gratis. Foto Pixabay, caracter ilustrativ

China a aprobat demararea unor teste clinice pe oameni pentru două vaccinuri experimentale împotriva COVID-19, afecțiune care a dus la moartea a peste 100.000 de persoane în întreaga lume.

Vaccinurile au fost dezvoltate de subsidiara chineză a companiei Sinovac Biotech, respectiv de către Institutul pentru Produse Biologice de la Wuhan, informează France 24.

În luna martie, China a aprobat o altă serie de teste clinice pentru un vaccin dezvoltat de Academia de Științe Medico-Militare a Chinei, împreună cu compania CanSino Bio din Hong Kong.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luni că omenirea are nevoie de un vaccin sigur și eficient dacă își dorește într-adevăr să oprească răspândirea COVID-19, boală care a ucis aproximativ 114.000 de persoane la nivel mondial. De asemenea, aproape două milioane de persoane au fost infectate cu noul tip de coronavirus la nivel mondial până în prezent.

„Faptul că suntem interconectați la nivel mondial înseamnă că riscul reapariției COVID-19 persistă. Până la urmă, dezvoltarea și livrarea unui vaccin sigur și eficient sunt necesare pentru limitarea transmiterii acestui virus”, spunea luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

În ultima perioadă, companiile farmaceutice au demarat studii ample pentru realizarea unui vaccin împotriva COVID-19. Recent, compania farmaceutică americană Moderna a anunțat că a început testele clinice pe oameni pentru un vaccin pe care l-a dezvoltat, în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate din Statele Unite.

La nivel mondial, Statele Unite continuă să fie țara cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus (peste 500.000). Pe locul al doilea se află Spania, cu peste 170.000 de cazuri, iar pe locul al treilea se află Italia, care a înregistrat aproximativ 160.000 de cazuri de infectare.