Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 11 și 12 februarie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 11 și 12 februarie
Publicat: 11/02/2023, 08:15

Încă un final de săptămână plin pe agenda de weekend. Am ales pentru tine premiere cinematografice, piese de teatru, concerte și evenimente care să te scoată din casă în zile friguroase februarie.

Filme pe agenda de weekend

Lungmetraje de Oscar, filme spectaculoase, producții extrem de așteptate sunt doar câteva dintre propunerile noastre de pe agenda de weekend din această săptămână.

„Bestiile”

Doi francezi stabiliţi cu mult timp în urmă într-un sat din provincia spaniolă Galicia duc o viață liniștită, își văd de grădina de legume și reabilitează case abandonate, deși convieţuirea cu localnicii nu este atât de paşnică pe cât şi-ar fi dorit.

Regia: Rodrigo Sorogoyen

Cu: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Diego Anido

Gen film: Thriller

„Orice, oriunde, oricând”

Evelyn Wang, o imigrantă chineză trecută de prima tinerețe, pornește într-o aventură nebunească în care ea și numai ea poate salva lumea explorând universuri paralele, conectându-se la alte vieți pe care le-ar fi putut avea.

Regia: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Cu: Michelle Yeoh, Jenny Slate, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, James Hong

Gen film: Aventuri

„Magic Mike: Ultimul dans”

Mike urcă din nou pe scenă după o pauză lungă datorată unui faliment, ajungând sa ia diferite job-uri de barman în Florida. Chiar dacă spera să fie un ultim dans, Mike ajunge la Londra împreună cu femeia care îl ademenește cu o ofertă de nerefuzat.

Regia: Steven Soderbergh

Cu: Channing Tatum, Salma Hayek, Caitlin Gerard, Gavin Spokes

Gen film: Comedie

„Aventurile lui Pil”

Pil este orfană și locuiește pe străzile din Roc-en-Brume. Ajutată de trei nevăstuici, ea fură mâncare de la castelul odiosului Tristain, uzurpatorul tronului. Într-o zi, pentru a scăpa de gărzile care o urmăresc, Pil se deghizează în prințesă.

Regia: Julien Fournet

Cu: Kaycie Chase, Paul Borne, Julien Crampon, Pierre Tessier, Gauthier Battoue

Gen film: Animaţie

„Titanic”

„Titanicul” lui James Cameron este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acțiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei Titanic, mândria companiei White Star Line și cel mai mare obiect în mișcare care fusese vreodată construit. Vino la cinema să te bucuri de o versiune remasterizată, cu imagini spectaculoase.

Teatru pe agenda de weekend

Piese memorabile pe agenda de weekend în această săptămână, care îți vor da o cu totul altă perspectivă dacă alegi să mergi la teatru.

„Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”

Beatrice este o mamă singură, cu un temperament vulcanic și un caracter abuziv. Locuiește alături de cele cu două fiice adolescente, Ruth, o tânără non-conformistă care ascunde o traumă emoțională, și fragila Tillie, pasionată de știință și de frumusețea vieții.

O piesă-metaforă despre trei „crăițe” expuse celor mai puternice radiații, cele ale vieții: atunci când radiațiile sunt bine dozate, crăițele capătă viață; când radiațiile sunt prea puternice, delicatele flori se ofilesc.

Spectacolul vorbește despre tensionata relație dintre generații, despre luarea în derâdere a unei vieți mizere, despre disperarea unei mame care trăiește cu grija zilei de mâine, dar și despre speranță.

Textul a cărui expresivitate, reunind momente de dramă, poezie, umor, sarcasm, auto-ironie, i-a adus autorului său un Premiu Pulitzer în 1971.

Când: sâmbătă, 11 februarie, ora 19.30

Unde: TNB, Sala Studio

Distribuția: Oana Pellea, Alexandrina Halic, Florina Gleznea, Cristina Casian

Regia: Mariana Cămărășan

„10 ani mai târziu”

Povestea este despre doi prieteni din liceu, Vince și Jon, care se reîntâlnesc după ceva timp pentru a sărbători succesul celui din urmă. Ceea ce pare a fi o prietenie sinceră, neafectată de timp, matură, se transformă într-un joc egocentric și manipulator. Între cei doi, victima este Amy, iubita lor din liceu. Întâmplător, în aceeași situație a fost și în trecut. Acum, ceva e schimbat, deoarece cei 10 ani trecuți peste ea îi dau forța ca în final să schimbe jocul. Într-o cameră de motel se dispută amintiri, din dorința lui Vince de a găsi un vinovat. Din acest debate nu iese nimeni câștigător, deoarece orice s-ar fi întâmplat în trecut, nu mai are relevanță pentru nimeni în prezent… Și totuși, parcă are… pentru toți.

Când: sâmbătă, 11 februarie, ora 19.30

Unde: Teatrul Godot

Distribuția: Vladimir Purdel, Vlad Brumaru, Ana Maria Pop

Regia: George Remeș

„Picasso vs. Einstein”

Einstein și Picasso intră într-un bar, mai precis celebrul Lapin Agile din Paris. Amândoi sunt tineri, necunoscuți încă publicului larg, însă știu deja cu certitudine că urmează să schimbe lumea. Rezultatul acestei întâlniri este poate cel mai complex banc spus vreodată, cu absint, muze, oi, artă, triunghiuri amoroase, mesageri, frigidere, calcule matematice și lăbuțe de pisică, dar și o concluzie pe măsură: creativitatea este nelipsită din fiecare acțiune a omului, de la cele mai mărunte lucruri, la cele mai mari descoperiri științifice.

O comedie inteligentă și extrem de specială care îmbină umorul american cu elemente de stand-up, de cabaret parizian și sitcom TV în același timp, totul sub amprenta inconfundabilă a imaginației fără margini a genialului actor și dramaturg Steve Martin, în această premieră națională care cucerește deja publicul din toată lumea de aproape 30 de ani.

Când: duminică, 12 februarie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedie

Distribuția: Răzvan Krem Alexe, Theodor Costache, Sorin Miron, Marius Drogeanu, Emanuel Cifor / Angel Popescu, Dragoș Galbăn / Cosmin Gaspar, Iosif Paștina, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Laura Creț.

Regia: Teodora Petre

„Dușmănie v.2.0.”

Piesa aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana, membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina. Între cele două se afla Andrei, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa.

Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viață celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.

Spectacol interdisciplinar, cu o componentă video puternică, „Dușmănie v.2.0” chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

Când: duminică, 12 februarie, ora 19.00

Unde: Teatrelli

Distribuția: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea

Regia: Gabriel Sandu

Concerte pe agenda de weekend

Concerte pe alese în această săptămână pe agenda de weekend, așa că tot ce ai de făcut este să decizi ce gen de muzică poate să îți alimenteze starea de bine și să mergi să dansezi.

Dervanza | Warhymn | Nubivagant | Ill Tidings, Quantic Pub, sâmbătă, 11 februarie, ora 18.00

Steve Barakatt, Ateneul Român, sâmbătă, 11 februarie, ora 19.00

Gunshee + Dark Rainbow, The Pub – Universității, sâmbătă, 11 februarie, ora 19.30

Ecce Homo – recital de chitara Maxim Belciug, Unteatru, sâmbătă, 11 februarie, ora 20.00

Life on Mars, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 11 februarie, ora 21.30

Friends, True Club, sâmbătă, 11 februarie, ora 22.00

Concert cameral extraordinar dedicat Valentine’s Day, Ateneul Român, duminică, 12 februarie, ora 18.00

Mellow Mood – Mañana Tour, Quantic Pub, duminică, 12 februarie, ora 19.00

Orkid • Păsările Nu Există, Expirat Halele Carol, duminică, 12 februarie, ora 20.00

Mircea Tiberian. Sel de Mer, Green Hours, duminică, 12 februarie, ora 20.00

Şcoala de Duminică, la UNATC

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L.Caragiale” Bucureşti începe o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg, în cadrul programului UNATC Alternativ – Şcoala de Duminică.

Programul, care se desfășoară pentru al nouălea an consecutiv, oferă tuturor, indiferent de vârstă sau pregătire, şansa de a studia specializări din domeniul teatru şi cinematografie într-un format de scurtă durată.

Cursurile sunt organizate în mai multe şedinţe desfăşurate în fiecare duminică. Programarea şedinţelor va fi stabilită de către profesor împreună cu participanţii.

La finalul cursului, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC. Detalii despre cursuri şi modalitatea de înscriere se găsesc pe https://unatc.ro/devunatc/scoala-de-duminica/.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică