Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 13 și 14 mai

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 13 și 14 mai
Publicat: 13/05/2023, 08:15

Încă un final de săptămână așteptat, cu filme, piese de teatru și concerte pe agenda de weekend, pentru timp de calitate petrecut într-un oraș plin de culoare și de bucurie. 

Filme pe agenda de weekend

Filme pentru toate gusturile la acest final de săptămână, așa că am pus pe agenda de weekend premierele pe care nu trebuie să le ratezi.

„Toate fricile lui Beau”

După moartea subită a mamei sale, Beau nu se simte bine – paranoia îi îngreunează viața și medicamentele pe care i le prescrie terapeutul nu par a fi o soluție bună.

Regia: Ari Aster

Cu: Joaquin Phoenix

Gen film: Comedie

„Clubul femeilor dezlănțuite 2”

Book Club 2 le urmărește pe cele patru prietene în excursia pe care nu avut-o niciodată – în romantica Italie. Când lucrurile o iau razna și secrete bine ascunse ies la iveală, vacanța lor relaxantă se transformă într-o aventură unică în viața lor.

Regia: Bill Holderman

Cu: Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Candice Bergen

Gen film: Comedie

„În transă”

„În transă” spune povestea lui Daniel Rourke (Ben Affleck), un detectiv care trebuie să deslușească un mister care leagă dispariția fiicei lui de un program secret care infiltrează noi realități în subconștientul oamenilor.

Regia: Robert Rodriguez

Cu: Ben Affleck, William Fichtner, Alice Braga

Gen film: Acţiune

„Din nou îndrăgostită”

O tânără care încearcă să treacă peste moartea logodnicului ei și care trimite ocazional mesaje romantice către fostul lui număr de telefon leagă o legătură neașteptată cu bărbatul căruia i-a fost alocat acel număr.

Regia: Jim Strouse

Cu: Sam Heughan, Priyanka Chopra Jonas, Russell Tovey, Céline Dion

Gen film: Romantic

Teatru pe agenda de weekend

Am pus pe agenda de weekend la acest final de săptămână piese pe cât de diferite ca structură și registru dramatic, pe atât de asemănătoare când vine vorba de emoție.

„Meşteşugul Vieţii”

„Meşteşugul Vieţii”, una dintre cele mai apreciate piese ale marelui dramaturg israelian Hanoch Levin, examinează viaţa din perspectiva unui cuplu: speranţe pierdute, viaţă irosită, mânie, violenţă, regrete, dificultăţi de comunicare.

Lupta dulce-amăruie şi disperată dintre cei doi reflectă întrebări universale. Cât de ridicolă şi terifiantă poate fi trecerea noastră prin viaţă? Cât de tare ne păcălim pe noi înşine, în multe momente, pentru a putea trăi, aparent liniştiţi şi mulţumiţi, mai departe o existenţă călduţă, netulburată de adevăruri dureroase? Spectacolul lui Felix Alexa creează un echilibru perfect între umor şi tragic, scoţând la iveală latura crudă şi cinică, comică şi burlescă a universului lui Levin.

Când: sâmbătă, 13 mai, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei

Distribuția: Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Dan Aştilean

Regia: Felix Alexa

„Masculin|Feminin”

„Masculin|Feminin” – un spectacol care alunecă permanent pe linia fina dintre comedie si dramă, plonjând fără rezerve în viața unui cuplu din zilele noastre, Adam si Eva. Totul începe cu o cină romantică pregătită de Eva în seara în care îl anunță plină de emoție pe Adam că vor avea un copil. Reacția lui Adam nu e deloc cea pe care Eva ar fi așteptat-o, complicațiile vin în avalanșă și, ceea ce părea a fi o seară demnă de trecut la amintiri tandre de cuplu, devine începutul sfârșitului.

„E un spectacol despre iubire în toate formele ei, despre cât de mult ne putem schimba, fără să renunțăm totuși la esența ființei noastre, despre cum traume vechi ne pot hărțui la nesfârșit, cerând o înfruntare deschisă. Ar fi un spectacol profund și greu, dacă dialogurile n-ar fi permanent comice, dacă recognoscibilul din certurile de cuplu nu ni-i i-ar face pe cei doi – Adam și Eva, atât de familiari, de apropiati”, spune regizoarea Lia Bugnar

Când: sâmbătă, 13 mai, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

Distribuția: Laura Creț, Teodora Stanciu, Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Marius Manole

Regia: Lia Bugnar

„Ziua vecinilor”

Într-o zi oarecare, un bărbat descoperă că inima sa, pur și simplu, nu mai bate. Neștiind ce se întâmplă, el cere ajutorul soției obsedate de spiritualitate, precum și celui mai bun prieten al său, un medic veterinar frustrat și plictisit de viață.

Comedia se dezlănțuie și lucrurile o iau cu adevărat razna, când în poveste apare un guru misterios, care-i face o propunere mai mult decât ciudată, pe care bărbatul este obligat să o îndeplinească. Asta dacă nu vrea să moară în trei zile.

„Este un spectacol atât de amuzant, încât și eu și actorii ne-am distrat copios la fiecare repetiție. Premiza e atât de absurdă, în sensul comic, încât chiar și dacă ai fi în situația personajului principal, tot te-ar apuca râsul. Un fel de haz de necaz. Nu pot fi dezvăluite prea multe detalii despre spectacol, e exact genul pe care trebuie să-l vezi, nu să-l povestești”, spune regizorul Adam S. Q. David.

Când: duminică, 14 mai, ora 19.00

Unde: Teatrul în Culise

Distribuția: Bogdan Iacob, Cristiana Ioniță, Radu Catană, Claudia Ene, Grațiela Popa

Regia: Adam S. Q. David

„Julieta fără Romeo”

Julieta vrea la București. Marta se luptă pentru o familie perfectă. Iar Sonia este rătăcită printre oameni care au prea mulți bani ca să-și mai dea seama ce se întâmplă-n jurul lor.

Plecând de la cele trei arhetipuri feminine din „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, piesa își imaginează o versiune modernă a raporturilor dintre mamă, fiică și doică, a opozițiilor dintre datoria față de familie și aspirații individuale. În compoziția textului se strecoară referințe la alte personaje feminine iconice și texte canonice, care articulează un discurs intertextual despre feminitate în dramaturgia clasică.

Pot cele trei tipologii împrumutate din textul lui Shakespeare să fie completate cu biografiile altor personaje răsfirate în istoria teatrului?

Când: duminică, 14 mai, ora 19.30

Unde: Teatrul Odeon

Distribuția: Ioana Bugarin, Elvira Deatcu, Ruxandra Maniu

Regia: Bogdan Theodor Olteanu

Concerte pe agenda de weekend

Muzică în extrem de variate registre, concerte diverse, în genuri pentru toate preferințele, așa că am pus câteva dintre ele pe agenda de weekend, pentru un final de săptămână pe ritmurile pe care le iubești.

Recycle Bin (Ska Punk), Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 13 mai, ora 19.00

Oana Radu & Band, 14th LANE, sâmbătă, 13 mai, ora 20.00

raku (with band) – digital acoustic live, Club Fabrica, sâmbătă, 13 mai, ora 20.00

Mono & Gggolddd, Quantic, sâmbătă, 13 mai, ora 20.00

Popas Band, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 13 mai, ora 21.30

Random Band, True Club, sâmbătă, 13 mai, ora 20.00

IRIS Cristi Minculescu, Valter și Boro, Berăria H, duminică, 14 mai, ora 18.30

Analia Selis & Special guests, Palatul Bragadiru (Teatrul Godot), duminică, 14 mai, ora 19.00

Allochiria și Their Methlab, Quantic, duminică, 14 mai, ora 19.00

Time Machine, True Club, duminică, 14 mai, ora 19.00

Among The Filters, The Pub Universității, duminică, 14 mai, ora 19.30

Romanian Design Week 2023

În această săptămână avem pe agenda de weekend cea de-a unsprezecea ediție a Romanian Design Week, dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design. RDW Exhibiton are loc în Piața Amzei, în perioada 12 – 28 mai.

Astfel, formatul RDW Exhibition va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediția 2023 și o va continua anii viitori. Designul RDW Exhibition este semnat de Attila Kim Architects.

Pe lângă RDW Exhibition, alte formate vor completa experiența vizitatorilor în Piața Amzei: Young design powered by Diploma care vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, RDW Social, un context potrivit pentru întâlniri și discuții, RDW Market, care va pune la dispoziția publicului un spațiu de dialog, o galerie de design, dar și o serie de magazine-capsulă, cu obiecte speciale ce vor putea fi admirate și în expoziția RDW și Creative Corner, unde va avea loc expoziția Circular Catalysts, un program de reziliență și dezvoltare durabilă locală prin design și meșteșug, realizat de British Council România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Ediția Romanian Design Week 2023 identifică și analizează procesele care generează inovație și proiecte cu adevărat remarcabile, creează contextele și pretextele necesare încurajării și promovării lor, gravitând în jurul preocupărilor legate de comunități creative și rolul lor în dezvoltarea orașelor, cu focus pe multidisciplinaritate, colaborare și dialog.

Foto: Teatrul Odeon

CITEȘTE ȘI: Drama suprarealistă „Mammalia”, regizată de Sebastian Mihăilescu, din 22 septembrie 2023 în cinematografe

Trailerul filmului ”The Hunger Games: ​​The Ballad of Songbirds and Snakes” a fost lansat | VIDEO

Cannes 2023: afișul festivalului a fost dezvăluit, Catherine Deneuve omagiată la cea de-a 76-a ediție

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...