Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 29 și 30 aprilie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 29 și 30 aprilie
Publicat: 29/04/2023, 08:15

Un final de săptămână așteptat, parte dintr-o minivacanță de 1 Mai, cu o mulțime de evenimente, filme, concerte și piese de teatru numai bune să te scoată din casă. Am pus câteva dintre ele și pe agenda de weekend, ca să-ți fie alegerea mai ușoară. 

Filme pe agenda de weekend

Patru premiere pe agenda de weekend din această săptămână, dar filme pentru toate gusturile în toate cinematografele din țară. Profită de weekendul prelungit și mergi la film.

„10 zile fără mama 2”

Antoine a ales să rămână acasă pentru a avea grijă de copiii săi după ce a fost concediat. Rolurile s-au inversat de doi ani încoace, iar energia lui Antoine începe să scadă în fața solicitărilor familiei sale.

Regia: Ludovic Bernard

Cu: Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik, Annelise Hesme, Héléna Noguerra

Gen film: Comedie

„Fericirea începe azi”

Beatiful Disaster spune povestea frumoasei Abby, boboc de facultate, care încearcă să se distanțeze de trecutul ei tulbure. În același timp, însă, fata trebuie să-i reziste și atrăgătorului Travis, un veritabil bad boy.

Regia: Roger Kumble

Cu: Virginia Gardner, Dylan Sprouse

Gen film: Dramă

„Cavalerii zodiacului”

Când o zeiță a războiului se întrupează într-o tânără fată, un băiat orfan și fără casă pe nume Seiya descoperă că destinul lui e să o protejeze și să salveze lumea. Însă doar după ce își înfruntă propriul trecut și devine Cavaler al Zodiacului.

Regia: Tomasz Baginski

Cu: Famke Janssen, Madison Iseman, Sean Bean, Mark Dacascos, Nick Stahl

Gen film: Acţiune

„Megalodon: Demonul din adâncuri”

Paul își duce familia în vacanță la Bahia Azul, dar orașul pe care el și soția lui îl știau a dispărut. Din adâncuri se ridică un Megalodon cunoscut în legende locale ca Demonul Negru, iar Paul trebuie să-și salveze familia de acest rechin primitiv.

Regia: Adrian Grunberg

Cu: Josh Lucas, Fernanda Urrejola, Héctor Jiménez, Raúl Méndez, Julio Cedillo

Gen film: Horror

Teatru pe agenda de weekend

Intră în pielea personajelor, trăiește povești diverse și bucură-te de spectacol. Am pus pe agenda de weekend piese de teatru care să te inspire.

„Când ploaia se va opri”

Când ploaia se va opri e genul ăla de text care place de la prima lectură. Place în primă instanță ca cititor, si mai apoi te provoacă din orice ipostază ai avea în echipa de creație a spectacolului.

Andrew Bovell imaginează un puzzle dramatic excepțional la nivel de replică si situație scenică. Și cam atât cu laudatio-ul adus textului. Restul, adică munca noastră de a aduce această poveste în fata spectatorilor, va fi spectacolul pe care ni-l dorim cât mai personal, imprevizibil și puternic.

Când: sâmbătă, 29 aprilie, ora 19.00

Unde: Teatrul Mic

Distribuția: Andreea Grămoșteanu, Diana Cavallioti, Ilinca Manolache, Alina Rotaru, Ionuț Vișan, Cezar Grumăzescu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Andrei Brădean

Regia: Radu Iacoban

„Totul e relativ”

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje.

Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

Când: sâmbătă, 29 aprilie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara

Distribuția: Raluca Gheorghiu, Gabriel Răuţă, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

Regia Felix Alexa

„Political Correctness”

Într-un viitor deloc îndepărtat în care umorul a fost interzis și numeroase cuvinte și expresii uzuale (pe care nu avem voie să le pronunțăm sau scriem aici!!!) au fost scoase din uz pentru că sunt incorecte politic, controlul a fost instalat complet atât în mediul online, cât și în mediul intim. Autoritățile știu tot ce faci și tot ce spui, iar omenirea se află acum sub atenta supraveghere a forțelor de liniște și ordine ale corectitudinii politice.

Madame Diamandesco, o cetățeană nonconformistă a noii societăți Political Corectness, își duce existența ternă în propriul glob de cristal. O viață fără umor și fără bucurie. Pentru că reușește să încalce din nou legea rostind un cuvânt interzis, aceasta este din nou pasibilă de închisoare și intră în vizorul justițiarului Agent Operațional. Va reuși oare să scape oprobriului public și pedepselor care o așteaptă?

Political Correctness (PC) sau Corectitudinea politică este o expresie ce are la bază ideea că oamenii trebuie să aibă grijă să nu se exprime sau să nu acționeze într-un fel în care ar putea să ofenseze, să excludă sau să marginalizeze oameni dezavantajați social.

Când: duminică, 30 aprilie, ora 19.00

Unde: Teatrul în Culise

Cu: Ioana Nichita, Ionuț Iftimiciuc, Alexandra Ioniță, Răzvan Ilie

Regia: Cristian Bajora

„Incognito”

În ce măsură creierul ne poate determina nivelul de inteligență, memoria, comportamentul, afectivitatea? Cine suntem și ce anume ne face să fim ceea ce suntem? Pentru cei interesați de profunzimile creierului uman, dar și de mai profunda noastră ignoranță, Teatrul Național București prezintă spectacolul Incognito de Nick Payne (un proiect în cadrul Programului „Uși deschise pentru toți”).

În Incognito personajul central, unul foarte capricios și imprevizibil, este creierul uman. Alcătuită din mai multe episoade întrețesute, asemenea unor universuri multiple într-o evoluție non-liniară, Incognito prezintă trei povești, două dintre ele inspirate din fapte reale. Prima vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein, a doua prezintă cazul unui pianist care, în urma unei operații experimentale pe creier, își pierde memoria de scurtă durată; a treia, ficțională, o are în centru pe Martha, neuropsiholog, care încearcă să se cunoască pe sine însăși în timp ce sondează mintea pacienților săi.

Când: duminică, 30 aprilie, ora 19.00
Unde: TNB
Distribuția: Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea, Lari Giorgescu
Regia: Zsuzsánna Kovács

Concerte pe agenda de weekend

Efervescență pe scena muzicală bucureșteană la acest final de săptămână, așa că am pus pe agenda de weekend câteva concerte greu de refuzat.

Dark City Nights 2023 part IV : Cover Night – Nightquest + Galactic Monkeys, Quantic Pub, sâmbătă, 29 aprilie, ora 19.00

Michelle Gurevich, Control Club, sâmbătă, 29 aprilie, ora 20.00

Revolter, The Pub – Universității, sâmbătă, 29 aprilie, ora 20.30

Altceva Band, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 29 aprilie, ora 21.30

Zdob și Zdub, Berăria H, sâmbătă, 29 aprilie, ora 21.30

Bedda Band, True Club, sâmbătă, 29 aprilie, ora 22.00

Prime Orchestra, Sala Palatului, duminică, 30 aprilie, ora 19.00

Far Away From Earth & The Sun Salutations, True Club, duminică, 30 aprilie, ora 20.00

AP3, The Pub – Universității, duminică, 30 aprilie, ora 20.30

Instalația fotografică „Cele care nu se văd” aduce ficțiunea în real

Am pus în această săptămână pe agenda de weekend un eveniment care merită luat în calcul, pentru o experiență inedită.

„Cele care nu se văd”, instalația fotografică inițiată de compania de teatru independent Vanner Collective prezintă 9 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 9 fotografe, care sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația poate fi văzută până pe 9 mai, în ParkLake Shopping Center din București, zona Main Square iar intrarea este liberă pentru public.

Inițial incluse în categorii recunoscute de majoritate, personajele din „Cele care nu se văd” capătă profunzime și o perspectivă nouă pentru memoria colectivă, lăsând privitorul pe gânduri când vine vorba de motivele, deciziile și parcursul fiecăreia dintre aceste femei.

Fotografele Anca Cernoschi, Crina Prida, Cristina Venedict, Larisa Baltă, Mihaela Tulea, Sabina Suru, Alina Ușurelu, Irina Gache și Cristina Bobe și-au ales personajele feminine, printre care Vitoria Lipan, Zaraza, Ana, Lostrița și domnișoara Christina iar actrițele Oana Jipa, Corina Moise și Mihaela Rădescu au reprezentat toate personajele, la trei vârste diferite, pentru a evidenția că fiecare femeie conține toate arhetipurile și că fiecare femeie, indiferent de background, poate înțelege empatic traumele și viața oricărui personaj.

Foto: Teatrul în Culise

CITEȘTE ȘI:

A fost lansat trailerul „John Wick 4”. Prin ce aventuri mai trece personajul jucat de Keanu Reeves | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...