Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 18 și 19 martie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 18 și 19 martie
Publicat: 18/03/2023, 08:15

Pentru zile cu soare și magnolii înflorite am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și evenimente care să îți ofere motive în plus pentru a te bucura de o primăvară perfectă.

Filme pe agenda de weekend

Filme pe alese și de această dată, nu ai nevoie decât de un pretext pentru a-ți petrece câteva ore la cinema. Ca să te ajutăm să alegi, am pus pe agenda de weekend premierele săptămânii.

„65”

Cu mai multe filme horror in portofoliu, duo-ul Scott Beck și Bryan Woods semnează regia acestui thriller științifico-fantastic în care un astronaut (Adam Driver) se prăbușește pe o planetă misterioasă pe care… surpriză! Nu este singur.

Regia: Scott Beck, Bryan Woods

Cu: Adam Driver, Ariana Greenblatt

Gen film: Acţiune

„Hadik”

În timpul Războiului de Șapte Ani, Hadik a primit o misiune de la Maria Terezia a Austriei: a trebuit să înainteze la Berlin cu unitățile sale de husari pentru a captura și jefui capitala inamică în absența regelui Frederic al II-lea al Prusiei.

Regia: János Szikora

Cu: Zsolt Trill, Áron Molnár, Tamás Szalma, Gyözö Szabó, Julia Jakubowska

Gen film: Acţiune

„Cina perfectă”

O poveste de dragoste puțin probabilă. Carmine este un mafiot bun la suflet, în timp ce Consuelo este iute la mânie și o profesionistă talentată în domeniul gastronomiei. La prima vedere, tot ce au în comun este o copilărie dificilă. Cu toate acestea…

Regia: Davide Minnella

Cu: Salvatore Esposito, Greta Scarano, Gianluca Colucci, Gianfranco Gallo, Antonella Attili

Gen film: Comedie

„Shazam! Furia zeilor”

Billy și frații săi adoptivi încă invață cum să se împartă între viața de adolescent și cea de supererou. Când Fiicele lui Atlas sosesc pe Pământ în căutarea magiei ce le-a fost furată, Billy și familia sunt împinși într-o luptă pe viață și pe moarte.

Regia: David F. Sandberg

Cu: Meagan Good, Zachary Levi, Helen Mirren, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Lucy Liu, Marta Milans

Gen film: Acţiune

„Spre nord”

Joel, un marinar credincios filipinez descoperă un pasager român urcat clandestin pe vasul pe care lucrează. Știind că tânărul riscă să fie aruncat peste bord dacă va fi descoperit de căpitan și ofițeri, Joel intră într-un joc periculos pentru a-l salva.

Regia: Mihai Mincan

Cu: Soliman Cruz, Niko Becker, Alexandre Nguyen, Bart Guingona

Gen film: Thriller

Teatru pe agenda de weekend

Peisajul teatral bucureștean este unul extrem de generos, așa că te vom ajuta să alegi din zecile de piese care se joacă zilele acestea. Am pus pe agenda de weekend 4 dintre ele, dar posibilitățile sunt, practic, nelimitate.

„Fetița soldat”

„Fetița soldat” este o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, purtând cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna. Lumea văzută prin ochii unei fetițe de 9 ani este plină de candoare și imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viața și moartea.

Un one woman show – în două interpretări (Silvana Mihai și Cristina Juncu) –, puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului. Un spectacol care, cu delicatețea inocenței, ridică întrebări necesare despre viață, moarte, societate, educație, toleranță.

“Fetița soldat este o piesă despre politica afectelor. O piesă despre o fetiță care-și imaginează o întreagă lume, un complex de acțiuni de apărare pentru a-și salva bunica. O piesă despre o materie care nu se învață la școală: empatia. O piesă despre ce vrem să ne facem atunci când o să fim mari. Sau despre ce n-am apucat să ne facem pentru că oamenii mari ne-au făcut ce-au vrut ei.

O piesă despre bunicile și bunicii care ne-au creat copilării solare, ajutându-ne să înțelegem ce-i cu lumea asta. O piesă despre copii care inventează cel mai tare joc de strategie: apărarea celor dragi. Pentru că solidaritatea și iubirea pot schimba ceva. Și pentru că neimaginată, schimbarea nu poate apărea. Fetița soldat este o piesă despre legături afective care nu se pierd niciodată”, spune autoarea piesei, Mihaela Michailov.

Când: sâmbătă, 18 martie, ora 18.00

Unde TNB, Sala Mică

Distribuția: Silvana Mihai / Cristina Juncu, Mariana Mihuț (vocea bunicii, înregistrare audio)

Regia: Silvia Roman

„Opt femei”

Opt femei şi un cadavru: în preajma Crăciunului membrele unei familii înstărite se pomenesc împreună, izolate, în conacul lor de reşedinţă. Sărbătorile însă nu se pot numi fericite: curând, singurul bărbat din casă, respectiv capul familiei, este găsit mort în pat, cu un cuţit în spate. Cablul telefonic e tăiat, maşina nu mai porneşte, poarta către lumea exterioară nu se poate descuia, iar afară e viscol. Numai doamnele prezente în casă ar putea fi făptaşele. Niciuna dintre ele nu are un alibi, toate au un mobil pentru crimă şi fiecare ceva de ascuns. De-a lungul acţiunii groteşti, cele opt femei se încurcă din ce în ce mai mult într-o plasă îmbârligată de minciuni şi secrete.

Când: sâmbătă, 18 martie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Cristina Stoica Ivanciuc, Victoria Cociaș, Diana Roman, Marina Palii, Ioana Calotă, Anca Bejenaru, Raluca Jugănaru Grosu / Alexandra Aga, Laura Anghel

Regia: Andreas Merz – Raykov

„Soțul soției mele”

Ne-am obișnuit, de-a lungul timpului, cu termenul de bigam, asociat, aproape de fiecare dată, cu un bărbat care se căsătorește cu cel puțin două femei (nu este valabil și pentru cultura musulmană). Adică, bărbatul e singurul care comite, săvârșește, fapta de bigamie, care se pedepsește penal în țările civilizate, cu mulți ani de pușcărie.

Iată, în premiera în România, povestea unei bigame! Adică, ce? Numai femeile să sufere? Bărbatul este învingător întotdeauna? Uite că nu!

Miro Gavran (autor), Anca Măria Colteanu (regizor) și actorii Ana Măria Carablais / Teodora Calagiu Garofil, Darius Daradici, Liviu Cheloiu, aduc în fața spectatorilor, o comedie spumoasă cu multe răsturnări de situație, cu împăcări și despărțiri, cu pacturi și impacturi, o poveste simplă, la prima vedere, cu o femeie și doi bărbați.

Când: duminică, 19 martie, ora 19.00

Unde: Teatrul Godot

Distribuția:  Ana Măria Carablais / Teodora Calagiu Garofil, Darius Daradici, Liviu Cheloiu

Regia: Anca Maria Colteanu

„Scaunele”

Scaunele – poate cea mai metafizică dintre piesele lui Ionesco, continuă să ne răscolească existenţa, pe care o credem sau vrem cu disperare să o credem, plină de sens şi de evenimente importante. Ionesco ne arată, fără menajamente, golul în care ne zbatem, o imagine a omenirii în căutarea propriei identităţi şi a unui scop care să ne justifice viaţa.

Doi bătrâni îşi analizează cu melancolie viaţa. Vorbesc, se agită şi aşteaptă, alintându-se cu amintiri ratate. O analiză a ceea ce a fost fericirea şi nefericirea lor. Trec fulgerător de la tristeţea fără gravitate la un entuziasm fără durată, se mint, se ceartă şi se consolează reciproc. Un discurs despre singurătatea în doi, despre ratarea în cuplu şi moartea de unul singur.

Când: duminică, 19 martie, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra

Distribuția: Răzvan Vasilescu, Oana Pellea, Radu Pocovnicu

Regia: Felix Alexa

Concerte pe agenda de weekend

Un final de săptămână muzical numai bun pentru acest început timid de primăvară, așa că am pus pe agenda de weekend câteva concerte de neratat.

Recital de lied, Ateneul Român, sâmbătă, 18 martie, ora 19.00

Recital cameral (Sala mică), Ateneul Român, sâmbătă, 18 martie, ora 19.00

Alex Ștefănescu, UnTeatru, sâmbătă, 18 martie, ora 20.00

Timpuri noi, The Pub Universității, sâmbătă, 18 martie, ora 20.30

Safehouse, True Club, duminică, 19 martie, ora 19.00

Beast in Black, Quantic, duminică, 19 martie, ora 19.00

’80 rock band, The Pub – Universității, duminică, 19 martie, ora 20.00

Xander • OFC Turneu Național • Freestyle Family, Expirat Halele Carol, duminică, 19 martie, ora 20.00

Ragnar Kjartansson vine la București pe 18 martie

Lucrarea video Bliss (2020) va reda, timp de 12 ore, aria de final de 3 minute din opera Nunta lui Figaro, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

Numit de Washington Post un superstar al artei contemporane și prezent pe locul 1 în topul The Guardian al celor mai bune lucrări de artă ale secolului XXI, cu instalația video The Visitors,  celebrul artist Ragnar Kjartansson vine la București pe 18 martie pentru a susține un artist talk și a prezenta una dintre cele mai incitante lucrări video din portofoliul său – Bliss (2020).

Ragnar Kjartansson vine la București pentru a dezvălui publicului poveștile din spatele lucrărilor sale. El va face asta în timpul artist talk-ul va avea loc în foaierul ARCUB (Sala Mare) pe 18 martie, între orele 17.00-18.00. Kjartansson va povesti despre producția acestui video, despre parcursul său, de la copilăria petrecută în culisele teatrului unde părinții lui erau actori, până la actuala sa carieră internațională. Kjartansson se va afla în conversație cu reprezentanții celor două galerii – i8, Börkur Arnarson, și Gaep – Andrei Breahnă.

Proiecția video a lucrării Bliss se va desfășura în Sala Mare în aceeași zi și va rula în intervalul orar 11.00-23.00 fără întrerupere, complet aliniată performance-ului live care a fost pentru interpreții vocali și orchestră un maraton rezilient cu o durată de 12 ore. Performance-ul inițial a fost comisionat de bienala Performa 11 din New York în 2011.

Intrarea este liberă, iar publicul este așteptat la artist talk și la vizionarea proiecției lucrării – fie 12 minute sau 12 ore, așa cum vor alege. Îi  încurajăm pe vizitatori să revină în timpul proiecției pentru a vedea cum performance-ul de lungă durată înregistrat în video se transformă pe parcurs.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Mihai Mincan, regizorul filmului „Spre Nord”: „Am vrut să scriu un scenariu despre cum ne raportăm la frică, folosind metafora unui om închis într-o cutie de metal, cu o biblie, nevoit să meargă pe bunătatea unui semen despre care nu știe nimic”

GOPO 2023: „Metronom”, regizat de Alexandru Belc, a obținut 11 nominalizări. Cine se mai află pe lista concurenților la Oscarurile românești

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete