Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 18 și 19 februarie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 18 și 19 februarie
Publicat: 18/02/2023, 08:15

Și în această săptămână am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care să te facă să uiți de frigul iernii și să îți dea cheful necesar pentru a merge mai departe zi de zi.

Filme pe agenda de weekend

Avem șase premiere pe agenda de weekend în această săptămână, filme diverse, pentru preferințe din multe zone tematice, deci, cel puțin șase pretexte pentru a merge la cinema.

„Ant-Man and the Wasp: Quantumania”

Super-eroii parteneri Scott Lang (Paul Rudd) și Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) se reunesc pentru a-și continua aventurile întruchipându-i pe Omul-Furnică și pe Viespea.

Regia: Peyton Reed

Cu: Michelle Pfeiffer, Evangeline Lilly, Paul Rudd, Jonathan Majors

Gen film: Acţiune

„Liga asasinilor”

După ce acceptă un contract pentru a ucide șapte persoane, un asasin descoperă rapid că cele șapte „ținte” sunt la rândul lor asasini cu contracte pentru a-l ucide pe el. Singura cale de scăpare este să îl găsească pe cel care le-a înscenat totul.

Regia: Camille Delamarre

Cu: Noomi Rapace, Sam Neill, Daniela Melchior, Henry Golding, Jimmy Jean-Louis

Gen film: Acţiune

„Decizia de a pleca”

Hae-joon, un detectiv cu experiență, investighează moartea suspectă a unui bărbat prăbușit de pe vârful unui munte. A sărit sau a fost împins? Când detectivul Hae-joon ajunge la fața locului, începe să o suspecteze pe soția acestuia, Seo-rae.

Regia: Park Chan-wook

Cu: Tang Wei, Park Hae-il, Kyung-pyo Go

Gen film: Dramă

„Ouăle, franceza și ardelenii”

E ultima șansă pentru Tică să pupe o mândră de Ziua Lânii, pentru că împlinește vârsta „bărbatului neînflorit”. Dar misiunea sa e mai grea ca niciodată acum când distanțarea socială și o nouă băciță franțuzoaică, feministă și vegană îi stau împotrivă.

Regia: Tudor Botezatu

Cu: Alin Panc, Alexandru Pop, Cosmin Seleși, Kristina Cepraga

Gen film: Comedie

„The Perfect Escape”

Love, sex și ritmuri psihedelice. Într-o cabană izolată la munte, patru cupluri își redescoperă relația. Au doar un weekend la dispoziție să își găsească un happy-end.

Regia: Cristina Jacob

Cu: Giorgia Sinicorni, Nigel Whitmey, Stacy Thunes, Aggy K. Adams, Maëva Demurger

Gen film: Comedie

„Till”

În 1955, după ce Emmett Till este ucis într-un linșaj brutal, mama lui promite că va demasca rasismul din spatele atacului și va face tot ce este posibil pentru ca cei implicați să fie aduși în fața justiției.

Regia: Chinonye Chukwu

Cu: Danielle Deadwyler, Jalyn Hall

Gen film: Biografic

Teatru pe agenda de weekend

Piese clasice, comedii, drame, montări neconvenționale: pe scenele teatrelor bucureștene găsești mereu variante potrivite cu starea ta de spirit sau cu dorința de experimenta. Noi am pus pe agenda de weekend doar câteva dintre ele.

„Exil”

În spectacolul „Exil” – scris și regizat de Alexandra Badea, regizoarea reconstruiește într-o cronologie non-liniară, imaginea unei familii alcătuite din trei generații, rememorând- fragment cu fragment- experiențele care i-au marcat existența: comunismul, post-comunismul şi, mai ales, exilul.

Evenimentele relatate sunt un pretext pentru a cugeta asupra unor subiecte dintre cele mai diverse, precum căutarea identității, istoria, adaptarea, vina. Personajele Alexandrei Badea, indiferent că sunt stabilite în Franța sau rămase în țară, descoperă în ele o neliniște ascunsă, bănuiala unei trădări în trecutul familiei, caută punctul de unde a pornit totul și încep de aici o cale de înțelegere și reconstruire a unei noi vieți.

Când: sâmbătă, 18 februarie, ora 19.00

Unde: TNB

Distribuția: Ada Galeș, Emilian Oprea, Cosmina Olariu, Florin Călbăjos, Crina Semciuc, Emilian Mârnea, Ana Ciontea, Irina Movilă, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki / Liviu Lucaci, Ionuț Toader, Aylin Cadîr, Vitalie Bichir

Regia: Alexandra Badea

„Capcană mortală”

Sidney Bruhl ar face orice ca să se întoarcă în lumina reflectoarelor și să aibă din nou succes. Au trecut ani buni de la ultima lui piesă aplaudată și inspirația refuză să revină. Dar iată că, într-o zi, primește prin poștă manuscrisul unei piese excelente. Capcană mortală. E scrisă de Clifford Anderson, unul dintre studenții lui de la seminar. Sidney Bruhl ar face orice să pună mâna pe ea. Ar fi în stare să meargă chiar până la crimă?

Îi dezvăluie planul soției lui, Myra, care-i sugerează să încerce mai degrabă o colaborare cu Clifford. Tânărul sosește la reședința lor. E singur, nimeni nu știe că a venit până acolo, nimeni nu știe că a scris o piesă de teatru, nu există un alt exemplar… Terenul este perfect. Însă în scenă își face strania apariție Helga Ten Dorp, medium cu experiență, invitată la show-uri TV. Ce urmează e un carusel de întâmplări, răsturnări spectaculoase de situație, o poveste cu crime, dragoste neconvențională, pasiune și mult umor negru. O femeie care trădează? Un bărbat care se îndrăgostește de un alt bărbat? O crimă care (nu) se întâmplă? Cine câștigă și cine pierde? Cine trăiește și cine moare? Cine pe cine minte? Cine pe cine păcălește?

Când: sâmbătă, 18 februarie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara

Distribuția: Șerban Gomoi, Laura Vasiliu, Rareș Andrici, Crenguța Hariton, Alexandru Mike Gheorghiu

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

„Buzunarul cu pâine”

Spectacolul prezintă două personaje, Domnul cu baston și Domnul cu pălărie, care se motivează atât reciproc, cât și pe spectatori, în recunoașterea faptului că majoritatea acțiunilor noastre sunt absurde, întrucât ele nu reușesc să tulbure inerția lucrurilor mai mult decât o face o pietricică aruncată în apa unei fântâni. Momente de insuportabilă repetabilitate a ființei. Alte momente însă când credință noastră și motorul care ne pune în mișcare sunt atât de puternice încât depășesc limitele cu care ne-am obișnuit și… aceasta credință a schimbării în bine ajunge să fie dăruită spectatorului.

Când: duminică, 19 februarie, ora 19.00

Unde: Teatrul Godot

Distribuția: Alexandru Nagy și Ștefan Pavel

Regia: Alex Bogdan

„Noi, Copiii cu aripi”

Noi, Copiii cu aripi – este o poveste despre visele, fragilitatea și mai ales, revolta copiilor în fața unei lumi bolnave care își impune ierarhia prin forță. O lume care cumpără și vinde sufletele copiilor, zdrobindu-le inocența, în care evadarea capătă forme ireversibile. CHRISTIANE F. a marcat lumea celor care s-au trezit pe marginea unei înfiorătoare prăpăstii, aceea a dependenței. Aleile din jurul școlilor, scările de bloc, gările, sunt scene reale ale unor spectacole cumplite, în care jucăriile sunt înlocuite cu seringi și droguri. Dependența distruge tot. Mama Christianei și, odată cu ea părinții care trec prin această experiență, află ce se întămplă în sufletul și viața copilului devenit dependent. Și odată cu Christiane, copiii și tinerii devin conștienți de coșmarul părinților lor.

Un one woman show despre iubire, adicție și vindecare, spectacol dedicat cu dragoste celor care cunosc cât de valoros este să-ți păstrezi speranța de a ieși la lumină din întuneric.

Când: duminică, 19 februarie, ora 19.00

Unde: UnTeatru

Distribuția: Maria Lelea

Regia: Mariana Cămărășan

Concerte pe agenda de weekend

O mulțime de evenimente muzicale la acest final de săptămână, așa că am pus pe agenda de weekend concerte pe alese.

Nuggers (Garage, Punk), Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 18 februarie, ora 20.00

Șaraimanic La Palat: Taraful de la Vărbilău, Palatul Bragadiru, sâmbătă, 18 februarie, ora 20.00

Ana Dubyk – Albert Tajti / From A Quiet Place, Green Hours, sâmbătă, 18 februarie, ora 20.00

Naidin Adrian, Ionut Micu & Eugen Amarandei – Tari ca Piatra, 14thLANE, sâmbătă, 18 februarie, ora 20.00

Motoract (Motorhead Tribute), The Pub Universității, sâmbătă, 18 februarie, ora 21.00

Bedda Band, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 18 februarie, ora 21.30

The Humans, True Club, sâmbătă, 18 februarie, ora 22.00

Café-concert și operetă, muzica iubirii, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, duminică, 19 februarie, ora 19.00

Joy Division Tribute – Division of Joy, The Pub – Universității, duminică, 19 februarie, ora 20.00

Expoziție de fotografie: Dani Ghercă. Flux continuu – imagini discontinue

Am pus în această săptămână pe agenda de weekend și o expoziție de fotografie. Dani Ghercă (n. 1988, București) folosește fotografia pentru a examina noțiunea de urbanitate, scară și deconectare. În demersul său fotografic, urmărește să transmită privitorului un sentiment de confuzie, uimire și claustrofobie.

Pentru cel mai recent corp de lucrări, intitulat A Glimpse of Disconnection (început în 2021), Ghercă realizează vederi aeriene ale diferitelor metropole din întreaga lume, scăldate în întuneric, cu pete ocazionale de lumină și culoare – o reflecție pe marginea vieții în era datelor juxtapusă sentimentului de alienare care, în mod paradoxal, o caracterizează.

Prin divulgarea acestor fluxuri de date, Ghercă dezvăluie ceea ce există, dar nu este întotdeauna vizibil cu ochiul liber.

Expoziția poate fi vizitată la parterul MNAC

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: A fost lansat trailerul „John Wick 4”. Prin ce aventuri mai trece personajul jucat de Keanu Reeves | VIDEO

Tahar Rahim îl va interpreta pe CHARLES AZNAVOUR într-un film biografic dedicat legendei cântecului francez

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912