Premiile Oscar 2020. Cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor

Redactor:
Gândul
Premiile Oscar 2020. Cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor
Premiile Oscar, tot mai multe gafe

Premiile Oscar 2020. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar începe duminică noaptea, la ora 3.00 (ora României), și se desfășoară la Dolby Theatre, Hollywood, Los Angeles, locul care găzduiește Premiile Oscar încă din 2002.

Premiile Oscar 2020. Câștigătorii marilor premii vor fi anunțați luni dimineață, după ora 6.00, pe Gandul.info.

Premiile Oscar 2020. Cea mai mare gafă din istoria Premiilor Oscar a avut loc în 2017, când marele premiu a fost anunțat greșit. Warren Beatty şi Faye Dunaway, cei care anunţau câştigătorul la categoria „Cel mai bun film”, au primit un plic greșit și au declarat câștigător filmul “La La Land”. Pelicula laureată era de fapt „Moonlight”.

Premiile Oscar 2020. Prezentatorul Jimmy Kimmel s-a grăbit imediat să dreagă busuiocul, dar actorii şi producătorii peliculei “La La Land” erau deja pe scenă şi mulţumeau pentru un trofeu care, de fapt nu era al lor.

Premiile Oscar 2020. Compania de audit și consultanță PwC, care de 83 de ani, se ocupa de numărarea voturilor la Oscar, şi-a asumat responsabilitatea pentru cea mai mare gafă din istoria Premiilor Oscar.

Premiile Oscar 2020. Regizorul filmului Moonlight nu s-a declarat supărat de încurcătură: „N-a făcut-o nimeni intenționat, se mai întâmplă. Pentru noi a fost o cale imperfectă prin care am ajuns la rezultatul perfect”, a spus Barry Jenkins.

 

Premiile Oscar 2020. După gafa din 2017, oficialii Academiei de film au anunțat că firma de consultanță PwC va continua să lucreze pentru Oscaruri, în ciuda amestecului de plicuri de la ceremonia de premiere de la Premiile Oscar. Cheryl Boone Isaacs, președinte al Academiei de Artă și Științe Cinematografice, a spus că PwC a făcut o „prezentare a protocoalelor revizuite și a controalelor viitoare”, în urma încurcăturii jenante. Un lucru s-a schimbat după acel moment: telefoanele mobile și alte dispozitive trebuie predate înainte ca reprezentanții PwC să meargă în culise, a mai spus Boone Isaacs.

Premiile Oscar 2020. Au fost dezvăluiți din greșeală câștigătorii Oscarurilor 2020?

Premiile Oscar 2020. O gafă care a avut loc cu câteva zile în urmă rivalizează cu celebra eroare de la Premiile Oscar din 2017. Pe contul de Twitter al Academiei de arte şi ştiinţe ale cinematografiei de la Hollywood a fost postată o listă cu presupuşii câştigători ai premiilor Oscar care se vor decerna pe 9 februarie, relatează presa internațională.

Organizatorii Premiilor Oscar 2020 au remediat imediat problema și au precizat că este vorba doar de un concurs de predicții. În postarea apărută sub numele „Oscars Prediction Experience”, căreia site-ul de specialitate Movieweb i-a făcut o poză înainte de a fi ştearsă, apar următoarele nume: premiul Oscar pentru cel mai bun film îi revine filmului sud-coreean „Parasite”, Sam Mendes este câştigător la categoria cel mai bun regizor pentru filmul „1917”, în timp ce Joaquin Phoenix şi Renee Zellweger sunt câştigători la categoriile cel mai bun actor pentru „Joker” şi, respectiv, cea mai bună actriţă pentru „Judy”.

Premiile Oscar 2020. Academia de film a ţinut să precizeze că este vorba de o aplicaţie pe care utilizatorii de Twitter o pot folosi pentru a-şi înscrie propriile preferinţe. Sunt însă unii care văd în această greşeală, dovada adevăraţilor câştigători de duminică şi o uriaşă eroare tehnică din partea organizatorilor care au dezvăluit anticipat numele câştigătorilor.

Premiile Oscar 2020. Cine sunt favoriții pentru marile premii

Premiile Oscar 2020. Filmul “Joker”, în regia lui Todd Phillip, este marele favorit al ediției 92 a premiilor Oscar. Joker a fost nominalizat la 11 categorii, printre care şi cel mai bun film, regie şi actor în rol principal.

Premiile Oscar 2020. Tot printre favorite se numără şi producţiile “The Irishman”, “1917” şi “Once Upon a Time… in Hollywood” care au primit câte 10 nominalizări fiecare la Premiile Oscar 2020.

Premiile Oscar 2020. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar nu are nici în acest an un prezentator principal, după cum a anunţat preşedintele ABC Television Entertainment cu încă o lună înainte de Oscarurile 2020.

Premiile Oscar 2020. Premiile Oscar de anul trecut au fost primele în 30 de ani care nu au avut un maestru de ceremonie, fapt care a dus, în mod surprinător, la creşterea audienţei postului ABC, după patru ani de scăderi.

Premiile Oscar 2020. Pelicula care a câștigat titlul de Cel mai bun film la ediția de anul trecut a premiilor Oscar a fost lungmetrajul „Green Book”, de Peter Farrelly.

Inchide