În închisorile românești s-ar fi făcut experimente pe deținuții bolnavi de COVID-19! Ce ar fi descoperit specialiștii care au studiat comportamentul virusului ucigaș (EXCLUSIV)

În închisorile românești s-ar fi făcut experimente pe deținuții bolnavi de COVID-19! Ce ar fi descoperit specialiștii care au studiat comportamentul virusului ucigaș (EXCLUSIV)
Deținuții infectați cu noul coronavirus ar fi fost supuși unor experimente, în schimbul unor beneficii legate de numărul de vizite și pachete/Sursa/Mediafax Foto
Publicat: 23/02/2021, 18:49

Mai mulți deținuți infectați cu noul coronavirus ar fi fost supuși unor așa-zise experimente pentru a se stabili dacă, după însănătoșire, capătă anticorpi care îi fac imuni în fața bolii. În plus, pacienții ar fi fost expuși și infectării cu tuberculoză. În schimb, condamnații ar fi primit unele facilități, legate de dreptul la pachet și dreptul la vizită. Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au negat, însă, că ar fi recurs la asemenea practici, dar sursele noastre mărturisesc în detaliu ce s-a întâmplat în spatele gratiilor.

La scurt timp după intrarea României în starea de urgență, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a început să se pregătească pentru eventualitatea în care epidemia va ajunge în închisori. Ca urmare, mai multe unități medicale din sistemul penitenciar au fost transformate în spitale suport COVID. Este vorba despre Spitalul Penitenciar Jilava, și spitalele similare de la Colibași, Poarta Alba și Dej.

Dacă în prima parte a crizei, când deținuții au pierdut dreptul la pachete și vizite numărul de cazuri în rândul deținuților a fost zero, cu excepția unor situații care s-au înregistrat în aresturile poliției. Odată cu trecerea timpului și cu ridicarea restricțiilor, în închisori au izbucnit adevărate focare de COVID, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la Penitenciarul Timișoara.

Surse din cadrul ANP au dezvăluit, pentru GÂNDUL.RO, că în contextul crizei, la Spitalul Penitenciar Jilava s-ar fi făcut unele experimente pe oameni. Unul dintre aceștia este un deținut cunoscut în mediile infracționale.

Este vorba despre un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, încarcerat la Penitenciarul Jilava. Bolnav de COVID-19, acesta a fost dus la spital, unde a beneficiat de tratamet până când testele au relevat că bărbatul este negativ.

Deținutul ar fi obținut beneficii în plus

În acest context, deținutul ar fi acceptat ca, în schimbul unor beneficii legate de dreptul la vizită și pachet, să rămână internat între alți condamnați, infectați cu noul coronavirus. Acesta ar fi fost de acord să nu poarte mască sanitară în preajma celorlalți pacienți și să folosească aceeași veselă cu ei.

Sursele citate au precizat că fostul bolnav nu s-ar fi infectat din nou, dovedindu-se imun la boală. După externare, acesta a rămas la Jilava, cu toate că protocolul, anunțat de ANP inclusiv printr-un comunicat de presă, acesta ar fi trebuit transferat fie la Penitenciarul Ploiești, fie tocmai la Timișoara.

Contactați de Gândul.RO, reprezentanții Spitalului Penitenciar Jilava au negat existența unui astfel de experiment și au menționat că a fost vorba despre un deținut care s-a însănătoșit cu greu din cauza unor comorbidități și care ar fi avut nevoie de monitorizare și după însănătoșire, motiv pentru care ar fi rămas, mai departe, la secția de pneumologie.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu