Prima mărturie a studentului la Medicină despre dubla crimă de la Iași. Ce a văzut când s-a întors la casa unde Vansesa și iubitul ei au fost uciși

Prima mărturie a studentului la Medicină despre dubla crimă de la Iași. Ce a văzut când s-a întors la casa unde Vansesa și iubitul ei au fost uciși
Publicat: 08/02/2022, 15:34
Actualizat: 08/02/2022, 15:42

Ahmed Sami El Bourkadi, studentul care este principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Iași, a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Surse judiciare au precizat pentru Gândul că tânărul de origine marocană și-a susținut nevinovăția și a declarat că nu are nicio legătură cu uciderea lui Youssef Ajniyah și a iubitei acestuia, Vanesa Ioana.

Ahmed Sami El Bourkadi, studentul la Medicină, susține că a fost în vila în care Youssef și iubita sa au fost găsiți morți de trei ori, în trei zile consecutive. Inițial, pe 8 decembrie, într-o scurtă vizită, iar pe 9, Ahemed ar fi mers să recupereze un hanorac pe care îl uitase în seara anterioară.

Mai mult, potrivit surselor mai sus citate, acesta a susținut în fața anchetatorilor că în seara de 10 decembrie a fost trimis de sora victimei la vila din Moara de Vânt, după ce Youssef Ajniyah nu a mai răspuns apelurilor telefonice.

Un geam ar fi fost spart

În plus, potrivit surselor, în momentul în care a coborât din taxi, Ahmed Sami a declarat că a văzut unul dintre geamurile de la vilă sparte, astfel că s-a speriat și a plecat, fără să intre în locuință. Anchetatorii nu au găsit telefoanele victimelor și nici arma crimei, până în prezent.

O șoferiță, martor-cheie în dosarul dublei crime din Iaşi

În urmă cu o lună, Ahmed Sami El Bourkadi le-a spus procurorilor la audieri că o are din seara în care urma să meargă la vila din cartierul Moara de Vânt. Acesta a spus că ar fi căzut din taxi, apoi a alunecat cu mâna într-o bucată de metal.

Potrivit surselor, taxiul respectiv era condus de o femeie. Șoferița ar urma să fie audiată, dacă anchetatorii vor obține o aprobare de la firma-mamă care are sediul în Statele Unite ale Americii.

În același dosar, au mai fost audiați trei martori, o vecină a victimelor și două colege de facultate ale suspectului.

În baza expertizei ADN, anchetatorii ar putea stabili vinovații în cazul dublei crime din Iași și ar putea trimite dosarul în instanță.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni. Crima a fost descoperită în dimineața de 11 decembrie.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

Citește și Procurorii au refăcut integral traseul suspectului dublei crime de la Iași. Noi detalii despre asasinatul cu sânge rece

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase