Bărbatul care a organizat partida de barbut în urma căreia a fost ucis Emi Pian, reținut de DIICOT. Coordona o gupare de contrabandiști (DETALII EXCLUSIVE)

Publicat: 16 03. 2021, 16:05
Actualizat: 16 03. 2021, 18:55
Trupele speciale au descins la 13 adrese de unde au ridicat 17 persoane suspectate de contrabandă cu țigări/Sursa/Facebook

Bărbatul care a organizat partida de barbut în urma căreia a fost ucis liderul interlop bucureștea Emi Pian, a fost ridicat, marți dimineață, de polițiști și procurorii DIICOT alături de alte 16 persoane. Acesta ar fi pus pe picioare o grupare de contrabandiști specializată în procurarea și comercializarea de țigări fără timbru. 

Cunoscut în lumea interlopă sub numele de Costeluș al lui Tinca, bărbatul era cunoscut de ani buni drept unul dintre cei mai prolifici contrabandiști de tutun din București și a reușit să strângă o avere considerabilă.

De altfel, acesta este proprietarul imobilului în care a fost organizată, în noaptea de 3 spre 4 august, partida de barbut în timpul căreia Florin Mototolea, alias Emi Pian, s-a certat cu Richard Emanuel Gheorghe, care, după un schimb de replici, l-a înjunghiat în picior provocându-i o hemoragie care s-a dovedit letală.

Procurorii DIICOT și polițiștii bucureșteni au descins, marți dimineață, la 13 adrese, între care și la imobilul din Giulești în curtea căruia a fost înjunghiat Emi Pian.

Contrabandiștii erau foarte bine organizați

Conform anchetatorilor, în perioada 2019 – 2021, gruparea condusă de Costeluș al lui Tinca ar fi obținut sume mari de bani din comercializarea țigărilor de contrabandă, puse la vânzare prin intremediul uuni magazin controlat de el.

Anchetatorii susțin că gruparea era foarte bine organizată, pentru a reduce la minim riscul ca afacerea să fie deconspirată.

Astfel, s-a stabilit faptul că o parte din membrii grupării se ocupau de procurarea țigărilor de la diverși furnizori, de depozitarea temporară și de transportul acestora în punctul de desfacere și în diverse autoturisme folosite pe post de depozit, alții aveau ca atribuție vânzarea acestora, iar alții aveau atribuții de supraveghere a zonei, plasându-se în locuri din care puteau observa cu ușurință eventuala apropiere a polițiștilor. La rândul lor, liderii grupului se ocupau, spun anchetatorii, de colectarea banilor.

Activitatea de comercializare a țigărilr se desfășura după un program riguros, începând cu ora 08:00 și până în jurul orei 19:00, existând o medie de aproximativ 60 de clienți pe zi, prețul mediu al unui pachet de țigări fiind de 13 lei.

Pentru a securiza activitatea desfășurată, discuțiile telefonice clasice între membrii grupării erau extrem de rare și purtate într-un limbaj codificat, majoritatea apelurilor fiind inițiate prin intermediul unor aplicații criptate.