COMPETIȚIE ACERBĂ. SUA anunță o primă victorie a Operațiunii „Warp Speed”/ Vaccinul american dă REZULTATE, după ce China s-a lăudat cu cinci variante de vaccin testate pe oameni

COMPETIȚIE ACERBĂ. SUA anunță o primă victorie a Operațiunii „Warp Speed”/ Vaccinul american dă REZULTATE, după ce China s-a lăudat cu cinci variante de vaccin testate pe oameni
Publicat: 18/05/2020, 19:45
Actualizat: 19/05/2020, 01:59

Un vaccin experimental de la Moderna Inc. a arătat semne precoce promițătoare că poate crea un răspuns al sistemului imunitar în organism care ar putea ajuta la combaterea virusului. Moderna, compania biotehnologică a anunțat luni că a urmărit îndeaproape procesul uman în stadiu incipient pentru un vaccin contra coronavirusului ce a produs anticorpi contra Covid-19. China a promis să facă vaccinul împotriva coronaviruslui un bun public mondial.

Compania farmaceutică Moderna Inc. a anunţat, luni, că testele clinice preliminare ale unui vaccin anti-Covid-19 au avut rezultate favorabile, producând anticorpi, informează agenţia de presă Reuters.

Opt pacienţi cărora le-a fost administrat vaccinul produs de Moderna au dezvoltat anticorpi la niveluri similare celor identificate la pacienţi vindecaţi de Covid-19, conform rezultatelor preliminare ale studiului efectuat de Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din SUA.

La studiu au participat 45 de persoane care au primit trei tipuri de doze de vaccin, inclusiv cel produs de Moderna.

„Facem investiţii pentru a amplifica potenţialul de producţie în scopul protejării cât mai multor oameni de coronavirusul SARS-CoV-2”, a declarat directorul Moderna, Stephane Bancel.

Vaccinul, mRNA-1273, a generat efecte în general sigure şi bine-tolerate în etapa preliminară a studiului. O singură persoană a avut ca efect advers înroşirea zonei în care a fost făcută injecţia pentru administrarea vaccinului. Nu au fost observate alte efecte adverse.

Administrația Trump a elaborat vineri un plan hiper-ambițios de dezvoltare și fabricare a sute de milioane de doze de vaccin Covid-19 până la sfârșitul anului 2020

La o conferință de presă Rose Garden, președintele și adjuncții săi și-au recunoscut obiectivul, supranumit „Operațiunea Warp Speed”. Moncef Slaoui, executivul farmaceutic a fost numit de Trump să conducă inițiativa, iar obiectivul este „extrem de provocator”, potrivit startnews.com

Fostul executiv GlaxoSmithKline, Slaoui a fost cel care a condus  inițiativa vaccinului, care a dat încă o predicție izbitor de sigură.

„Domnul Președinte, am văzut recent date precoce dintr-un studiu clinic cu un vaccin contra coronavirusului ”, a spus el. „Aceste date mă fac să mă simt și mai încrezător că vom putea livra câteva sute de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului 2020.”

Slaoui, care și-a dat demisia din funcția de conducere a producătorului de medicamente Moderna pentru a accepta numirea guvernului, a făcut probabil referire la candidatul companiei pentru vaccinul Covid-19, care a fost primul din SUA care a intrat într-un studiu clinic de fază 1.

Conform informațiilor financiare federale, el deține în continuare peste 156.000 de opțiuni de acțiuni Moderna, în valoare de peste 10 milioane de dolari la prețul curent al companiei, creând un potențial conflict de interese dacă vaccinul companiei este primul care se dovedește eficient. Numeroase grupuri progresiste din Washington au criticat deja administrația Trump pentru numirea lui Slaoui.

Proiectul se va baza în parte pentru a permite producătorilor de medicamente să înceapă să-și extindă eforturile de fabricație înainte de a primi aprobări privind eficacitatea unui potențial vaccin, au spus oficialii.

Trei dezvoltatori  care efectuează studii clinice umane cu un vaccin împotriva noului coronavirus sunt în SUA, unul în Marea Britanie, iar patru în China

Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, este unul dintre cei opt dezvoltatori din întreaga lume care efectuează studii clinice umane cu un vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Alți doi, Pfizer și Inovio, sunt de asemenea în Statele Unite, unul se află la Universitatea Oxford din Marea Britanie, iar patru sunt în China, potrivit CNN.

Moderna a vaccinat zeci de participanți la studiu și a măsurat anticorpi la opt dintre ei. Toți cei opt au dezvoltat anticorpi neutralizanți împotriva virusului la niveluri care ating sau depășesc nivelurile observate la persoanele care s-au recuperat în mod natural din Covid-19, potrivit companiei.

China a promis să facă vaccinul împotriva coronaviruslui un bun public mondial

China a promis să facă vaccinul împotriva coronavirusui un bun public mondial odată ce unul este disponibil, cu președintele Xi Jinping care dorește să critice dezamorsarea la răspunsul pandemiei care a ucis mai mult de 315,000 de oameni din întreaga lume, potrivit thehindu.com.

Comentariile lui Xi vin pe fondul îngrijorării de creștere a faptului că țările vor pune interesele naționale în primul rând în căutarea unei lovituri de protecție, considerată cheia pentru a face din nou economiile în mișcare.

”Dezvoltarea și desfășurarea vaccinului COVID-19 în China, atunci când este disponibil, va fi un bun public global, care va fi contribuția Chinei la asigurarea accesibilității și accesibilității vaccinului în țările în curs de dezvoltare”, a spus Xi într-un discurs la Adunarea Mondială a Sănătății, organ de conducere al Organizației Mondiale a Sănătății, cu sediul la Geneva.

Beijingul a acuzat săptămâna trecută SUA că a distrus China, după ce Washingtonul presupunea că hackerii chinezi au încercat să fure cercetările privind dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului (COVID-19).

Autoritățile americane au declarat săptămâna trecută că hackerii chinezi încearcă să obțină date despre coronavirus despre tratamente și vaccinuri, avertizând efortul implicat de grupurile afiliate guvernului chinez și altele.

„Amenințare semnificativă”

FBI și Agenția de Securitate pentru Cibersecuritate și Infrastructură au declarat că eforturile Chinei reprezintă o „amenințare semnificativă” pentru răspunsul Statelor Unite la COVID-19.

„China exprimă nemulțumirea puternică și opoziția fermă față de o astfel de distrugere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian.

„Judecând după înregistrările din trecut, SUA a efectuat cele mai mari operațiuni de cybertheft la nivel mondial”, a spus domnul Zhao reporterilor.

El a subliniat că Beijingul are realizări semnificative în lupta împotriva pandemiei.

„China este „de asemenea liderul lumii în cercetarea și tratamentul vaccinului COVID-19” și, prin urmare, are mai multe motive să vă faceți griji pentru spionajul cibernetic însuși”, a spus domnul Zhao.

El a adăugat că țara s-a prăbușit împotriva hackerilor informatice și că orice atac cibernetic care împiedică lupta globală împotriva pandemiei ar trebui condamnat de oameni din întreaga lume.

Răspunzând referinței președintelui american Donald Trump la COVID-19 drept „ciuma din China”, domnul Zhao a spus că SUA ar trebui să înceteze să învinovățească și să discrediteze pe ceilalți și să se concentreze pe propriile lor activități de prevenire și control.

Propunerea Uniunii Europene în fața adunării a atins un ton similar, subliniind nevoia ca toate țările să aibă „acces neîntrerupt în timp” la focuri, medicamente, diagnostice și orice alte tehnologii necesare pentru combaterea pandemiei.

Al treilea jucător, CureVac

Un alt jucător de vaccin mARN, CureVac a fost trecut cu vederea. Dar CureVac arată clar că intenționează să concureze și în această cursă – și a lansat rezultate preclinice în așteptarea lansării unui studiu clinic de fază 1 / 2a în luna iunie.

CureVac a declarat sfarsitul saptamanii trecute că candidatulpentru vaccinul COVID-19 a generat „niveluri ridicate” de titluri de neutralizare a virusului in modelele de animale si ca „are potentialul de a induce un raspuns imunologic puternic pentru a neutraliza SARS-CoV-2”. Compania este pregătită să producă „câteva sute de milioane de doze pe an” la unitatea sa din Germania, a adăugat el.

Chiar în timp ce vaccinul CureVac se deplasează în studiile clinice, analiștii din Wall Street vor arăta probabil interesul pentru rezultatele sale preclinice – și cum se compară cu cele raportate de Moderna, care a văzut luni stocul său ridicat de 23%, la știri despre date pozitive dintr-un proces de șoarece și mic studiu uman asupra candidatului său la vaccinul COVID-19, mRNA-1273.

CureVac a declarat o doză mică de candidat la vaccinul său – două micrograme – animale protejate de infecția cu COVID-19. Rezultatul a fost similar cu ceea ce compania a văzut cu vaccinurile mARN, pe care le studiază pentru rabie, gripă și virusul sincitial respirator (RSV). De fapt, CureVac a spus că într-un studiu în faza 1 a vaccinului său antirabic, o doză de un microgram a produs răspunsuri imune la voluntarii sănătoși.

Atât Moderna cât și CureVac au atras un sprijin considerabil pentru eforturile lor de mARN. Moderna este aliat cu Institutul Național de Sănătate și a făcut parteneriat recent cu Lonza pentru fabricarea mARN-1273.

CureVac are finanțări din fondurile Bill & Melinda Gates și ale Departamentului Apărării din SUA. Compania și-a văzut totuși partea de agitație: fostul său director general, Daniel Menichella, a plecat în mod misterios la începutul acestui an, după ce s-a întâlnit cu președintele Donald Trump, care ar fi presat CureVac să-și mute COVID-19 R&D în SUA.

Acum, directorul general de funcționare și director general al CureVac, Franz Werner-Haas încearcă să redea lumina reflectoarelor asupra științei din spatele candidatului vaccinului mARN pentru companie. „

„Suntem convinși că, prin expertiza și tehnologia noastră avansată, suntem bine poziționați pentru a lupta împotriva focarelor virale, cum ar fi cea actuală și că abordarea noastră poate oferi cea mai bună șansă de a proteja multe persoane de SARS-CoV-2 și de alte amenințări pentru sănătate,” a spus el într-o declarație.

În aprilie, OMS a anunțat 3 „candidați la vaccin”, dintre care 2 din China.

Duminică (17 mai), numărul candidaților avansați a ajuns până la 10, cei care au ajuns în etapele finale cruciale ale testării umane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”