Care este cea mai bună carne pentru CREIER. Medicul Vlad Ciurea: ”Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Publicat: 19 03. 2024, 09:36
Actualizat: 19 03. 2024, 11:19
Prof. dr. Vlad Ciurea / Sursa FOTO: Facebook

Medicul Vlad Ciurea a explicat, recent, în cadrul unei emisiuni de televiziune, care este cea mai bună carne pentru organismul uman, care ajută creierul. 

Renumitul neurochirurg a explicat care sunt grăsimile pe care chiar trebuie să le consumăm pentru a ne menține sănătoși.

”La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!

În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine și acel Omega, care are două forme de colesterol: forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic!

Iar din carne, și carnea este foarte bună pentru creier. Se consideră cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, carnea de curcan. Și este foarte bună. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea: ”Peștele marin este cel mai bun”

Reputatul medic a explicat că anumite feluri de pește sunt extrem de benefice pentru consmul, mai ales că ajută celulele neuronale.

”Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri.

Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea.