Claudiu Dumitrache lansează o nouă PUBLICAȚIE! Președintele Academiei Române: „Are toate șansele să cucerească un segment important al populației”

Claudiu Dumitrache lansează o nouă PUBLICAȚIE! Președintele Academiei Române: „Are toate șansele să cucerească un segment important al populației”
Publicat: 29/02/2024, 14:44
Actualizat: 29/02/2024, 15:48

Jurnalistul Claudiu Dumitrache va lansa în primăvara aceasta The Bucharest Times, după modelul ziarului american The New York Times.

Academicianul Ioan-Aurel Pop – președintele Academiei Române – a salutat acest proiect inedit și a transmis, pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, că „o publicație online, inspirată din modele celebre, vine să îmbogățească peisajul presei românești și promite să bată multe recorduri”.

Fost director al Centrului Cultural Român din New York, istoricul a menționat că „dacă The New York Times arată (a arătat) «la cât bate ceasul» în America și în lume, The Bucharest Times, adică «Timpurile Bucureștilor» promite să-i conducă pe cititorii care vor să fie corect informați prin cultura, știința și spiritualitatea din spațiul românesc, cu precădere din Capitală, în cadru mondial”.

Astfel, a mai punctat academicianul, „cetățenii români de toate vârstele se vor îmbogăți cu date sigure, preluate și comentate cu simț critic, învățând să primească vești reale, adevărate. Apreciez că faptul este cu atât mai necesar cu cât publicului i se pun pe tavă azi informații, teorii și întâmplări tendențioase, inexistente sau contrafăcute total. „Timpurile Bucureștilor” vor să se clădească pe autenticitate și imparțialitate, pe reapropiere de umanitate și de omenie, pe autentic, pe comunicare directă, de la om la om. Publicația are toate șansele să cucerească un segment important al populației, întrucât lumea s-a săturat de artificial, de contrafaceri, de idoli și are nevoie de modele de viață, precum cele de odinioară, care au făcut România și societatea universală, încărcate de bine, de adevăr și de iubire”.

În final, președintele Academiei Române a afirmat că „publicația este elaborată de grupul media «Myosotis», al lui Claudiu Dumitrache, ceea ce reprezintă o marcă a seriozității și vine cu asigurarea că promisiunile pot și trebuie să fie ținute. Calde felicitări și viață lungă!”.

Claudiu Dumitrache a declarat, pentru UZPR, că publicația „va fi cât se poate de românească, însă fără a omite realitățile europene sau globale și fără a face abstracție de ceea ce este, incontestabil, de valoare universală. Prin acest proiect editorial independent, din spațiul online, ne mai propunem să promovăm, spre foloasele sociale, civice, culturale și știițifice ale cititorilor de toate vârstele, activitățile importante ale Academiei Române, ale Bisericii Ortodoxe Române, ale Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ale Ministerului Educației și Ministerului Culturii”.

„Sunt hotărât, alături de colegii mei, Raluca Mihaela Găină, Andrei Drăgulinescu și Nicolae Florentin Streche, să zidim o publicație unde valorile și știrile bune să-și aibă mereu locul, indiferent de curentele de piață” – a mai transmis Claudiu pentru UZPR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
El Niño se va transforma în La Niña, iar 2024 ar putea fi cel mai...