Scriitorul Claudiu Dumitrache lansează 4 cărți noi în luna octombrie

Scriitorul Claudiu Dumitrache lansează 4 cărți noi în luna octombrie
Publicat: 21/09/2023, 13:14
Actualizat: 21/09/2023, 13:15

Scriitorul Claudiu Dumitrache – în vârstă de 24 de ani – va lansa în luna octombrie a acestui an 4 cărți pe care le-a pregătit în ultimele luni. Considerat „un purtător și un făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țara Românească” de academicianul Ioan-Aurel Pop – președintele Academiei Române -, tânărul scriitor și muzician pune în rafturile publicului cititor de poezie, știință și spiritualitate, cărți care au ca scop întărirea credinței în rândul tinerilor.

„Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie” este un eseu apărut la editura Agaton, care urmărește firul roșu al revelațiilor lui Einstein. În carte mai sunt tratate temele religiilor și sunt aduse în atenție și comentate mărturiile unor savanți ca George Manu, Isaac Newton, Louis Pasteur, Blaise Pascal, Carl Jung și Charles Townes.

Această carte, spune Claudiu Dumitrache, este scrisă pentru a arăta că „Einstein nu a fost ateu”.

„În perioada imediată Epocii Victoriene, în care teologia și credința sunt marginalizate și bat la ușă ideologiile tiraniei, fără ca unii oameni de știință să mai facă o distincție limpede între știință și ocultism, Einstein are curajul, datorită smereniei și onestității sale ocazionale, dar și datorită unor cunoștințe istorice mai bune decât ale altora, să se împotrivească curentului materialist și anticreștin, chiar și învățăturilor panteiste, impersonale și lipsite de înțelegerea cosmosului și imortalității sufletului emise de Spinoza, geniul ieșind și afirmând că doar Evanghelia salvează lumea, că Hristos este viu, că valorile creștine au clădit civilizația, că nu poți vorbi despre Hristos în mod superficial și că un om de știință autentic este plin de credință tocmai prin faptul că se convinge de supraexistența lui Dumnezeu prin seriozitatea cercetărilor sale.

Așa cum tot Einstein menționează, «cu greu veți găsi printre spiritele științifice mai profunde vreunul lipsit de sentimentul religios»”, a declarat scriitorul Claudiu Dumitrache.

Scriitorul Claudiu Dumitrache

Trebuie să mărturisească aceleași credințe cu ale geniului nostru național și universal”

De la Albert Einstein, Claudiu Dumitrache trece la Mihai Eminescu în eseul care are ca teme centrale parcursul spiritual al lui Mihai Eminescu și mărturisirea ortodoxă a geniului.

Cartea poartă titlul „Înfrățirea cu Eminescu și serbarea Zilei Culturii Naționale”.

Oricine dorește a serba Ziua Culturii Naționale și a se considera frate cu Mihai Eminescu trebuie să mărturisească aceleași credințe cu ale geniului nostru național și universal”, – spune Claudiu Dumitrache.

”Lanțurile noii democrații”

Alături de primele două cărți va mai fi lansat și volumul „Reverberații Claudiene”, care prezintă eseuri, cronici, critici și opinii despre artă, muzică, poezie, spiritualitate și ocultism, scrieri publicate în reviste culturale în perioada 2021 – 2023.

În carte se mai regăsesc scrieri despre sensul artei și actualitatea artistică din România, aprecierile critice pentru autori tineri (ca Sebastian Zidaru, Andrei Gugulea, Gabriel Mateescu, Constantin Stamate etc.), dar și comentarii și replici pentru „speculațiile spirituale apărute în ultimii ani”.

Cartea evidențiază și „lanțurile noii democrații” care, „prea lungi fiind, pentru unii seamănă cu libertatea”, confundându-se cu „iresponsabilitatea, consumerismul și libertinajul, potențând ceea ce numim patimi”.      

”Poezii alese”, antologie de poeme însoțite de aprecieri critice

Al patrulea volum pe care Claudiu Dumitrache îl va publica în luna octomnrioe se intitulează „Poezii alese” și prezintă o antologie de poezii alese de autor, însoțite de aprecierile critice ale unor autori ca Nicolae Dabija, Ioan-Aurel Pop, Liviu Antonesei, Christian W. Schenk, Calinic Argeșeanul, Andrei Zincă, Vilia Banța, Galina Martea, Ștefan-Lucian Mureșanu etc.

Despre poeziile sale a mai scris și celebrul muzician, actor și scriitor american Jonathan Jackson, aprecierile americanului pentru opera sa urmând să se regăsească într-o carte intitulată „Religie – de la efecte la cauză”.

  • Anul acesta, Claudiu Dumitrache este președintele juriului Salonului de Carte din cadrul Dorobanți Street Art Festival, care va avea loc în perioada 31 septembrie – 1 octombrie la București. Salonul va premia cei mai buni și vânduți autori din cadrul evenimentului și este deschis tututor consumatorilor de literatură.
  • Claudiu Dumitrache este muzician, critic muzical, scriitor, poet și jurnalist în vârstă de 24 de ani, care a stabilit recordul național de cel mai tânăr autor de autobiografie. De asemenea, a devenit și cel mai tânăr laureat al Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
  • În anul 2021, ziarul Literatura și Arta l-a desemnat personalitate notorie a culturii în Republica Moldova.

Claudiu Dumitrache este consacrat în lumea culturală pentru activitatea sa din ultimii 10 ani, atrăgând atenția nu doar a mediului academic românesc, ci și a celebrităților din Europa și SUA.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?