GÂNDUL LIVE. Florin Hozoc, director al unei companii farmaceutice: Arafat trebuia să transmită ceva imediat după vaccinare. Nu doar să vedem niște imagini cu el care s-a vaccinat

GÂNDUL LIVE. Florin Hozoc, director al unei companii farmaceutice: Arafat trebuia să transmită ceva imediat după vaccinare. Nu doar să vedem niște imagini cu el care s-a vaccinat
GÂNDUL LIVE. Florin Hozoc, director al unei companii farmaceutice: Arafat trebuia să transmită ceva imediat după vaccinare. Nu doar să vedem niște imagini cu el care s-a vaccinat
Publicat: 11/01/2021, 12:52
Actualizat: 11/01/2021, 13:48

Florin Hozoc, director al unei companii farmaceutice, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că guvernul ar trebui să dea drumul platformei pentru înscrierea celor care doresc să se vaccineze, deoarece, în momentul de față, „habar nu avem câți români sunt dispuși să fie vaccinați”. Managerul îl critică pe Raed Arafat, șeful DSU, care s-a lăsat filmat în timpul vaccinării anti-COVID, dar nu a oferit nicio declarație în timpul transmisiunii LIVE a evenimentului.

„Ne e tot mai greu să comunicăm. În loc să deschidem acea platformă pentru toți cei care vor să se vaccineze să se poată programa, să fie plasați în categoria de risc, ceea ce numește personal esențial, noi ținem acea platformă închisă și habar nu avem câți români ar vrea să se vaccineze MÂINE.

Asta creează impresia … Avem vești doar despre maternitatea nu știu care unde doar 24 de oameni au vrut să se vaccineze.

Critici la adresa lui Arafat: „Trebuia să spună ceva…nu doar să vedem niște imagini cu el care s-a vaccinat!”

Nu mă miră, fac o mărturisire, am finalizat, am făcut lista cu persoanele care doresc să se vaccineze, fiind distribuitor de medicamente, suntem în activități esențiale. Suntem undeva la 70% din total care vrem să fim vaccinați. Asta se întâmplă peste tot, dar important e să vezi partea plină a paharului. Dacă suntem 50% din români care vrem să fim vaccinați, ar trebui să se vadă undeva. Să putem anunța… În 72 de ore sunt 3 milioane de români care s-au înregistrat deja. Nu avem vaccin pentru 3 milioane, dar am putea să vedem cu adevărat câți oameni vor să se vaccineze. Ar transmite mult mai bine ideea că acest vaccin e considerat util de foarte mulți oameni.

Dacă îl vezi pe vecinul tău că s-a vaccinat, s-ar putea să conteze mai mult decât nu știu ce vedetă de la televizor, despre care vei crede că a fost plătită să te convingă.

Atunci când se vaccinează Raed Arafat, ar trebui să fie pregătit să dea un mesaj, să spună ceva, nu doar să vedem niște imagini cu el care s-a vaccinat. Se bucură de o mare încredere.

Nu suntem nici ultimii din Europa la vaccinare, suntem în primele 10 țări europene, dar vaccinăm încă sub numărul de vaccinuri pe care îl primim săptămânal.

„Ar trebui să vaccinăm 20.000 de oameni pe zi!”

Pentru a vaccina în ritmul primirii dozelor ar trebui să vaccinăm 20.000 de oameni pe zi, în medie. Vom ajunge minim la 150.000 de doze consumate într-o săptămână. Avem deja stoc de vaccinuri ce nu am utilizat în ultimele două săptămâni. Ar trebui să-i vaccinăm pe cei care vor să se vaccineze, cu prioritate cei în vârstă și alte categorii.

Le spun tuturor același lucru. Dumnezeu nu te va vaccina niciodată cu forța, dar poate vaccinul ăla vine chiar de la Dumnezeu”, a declarat Florin Hozoc la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase