Parteneriat între ONJN și Asociația Joc Responsabil pentru consolidarea responsabilităţii sociale în domeniul jocurilor de noroc

Publicat: 24 10. 2022, 11:59
Jocuri de noroc | Foto: Shutterstock

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc  și Asociația Joc Responsabil au semnat un protocol de colaborare și sprijin reciproc în identificarea, dezvoltarea și promovarea în comun a programelor informative și de conștientizare privind participarea responsabilă la activitatea de jocuri de noroc.

Luni, 24 octombrie, la sediul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, a avut loc parafarea unui protocol între autoritatea care reglementează activitatea de jocuri de noroc în România, O.N.J.N, și Asociația Joc Responsabil, organizație care derulează programe de prevenție și combatere a adicției față de jocurile de noroc, prin intermediul căruia a fost setat cadrul legal necesar pentru colaborarea între cele două entități în identificarea, dezvoltarea și promovarea în comun a programelor informative și de conștientizare privind participarea responsabilă la activitatea de jocuri de noroc.

Documentul semnat de către vicepreședintele, cu atribuții de președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Mihail Silviu Pocora și președintele Asociației Joc Responsabil, Liviu Popovici, reprezintă asumarea publică a politicilor și acțiunilor de joc responsabil a Oficiului și vine în sprijinul programelor Asociației Joc Responsabil de educație în rândul tinerilor, de combatere a adicției față de jocurile de noroc și de formare în rândul organizatorilor de jocuri de noroc în vederea preîntâmpinării problemelor de joc.

Obiectul acordului îl constituie crearea unui cadru pentru inițierea și dezvoltarea de acțiuni și activități comune de informare și conștientizare privind jocul responsabil și promovarea reciprocă a activităților derulate în scopul informării corecte și a responsabilizării populației.

„O.N.J.N se implică alături de Asociația Joc Responsabil în identificarea de proiecte care să contribuie la relevanța jocului responsabil în România și susține, astfel, eforturile de promovare a principiilor de joc responsabil asumate de către ambele entități. Continuăm să veghem la un proces de dezvoltare responsabilă și echilibrată a domeniului jocurilor de noroc din țara noastră pentru că jocul responsabil este o responsabilitate comună a tuturor, a Guvernului, operatorilor de jocuri de noroc, asociațiilor, ONG-urilor și, nu în ultimul rând, a jucătorilor.” – Mihail Silviu Pocora,  vicepreședinte  Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, cu atribuții de președinte.

„Semnarea acestui protocol vine să confirme nivelul de dezvoltare atins de Asociația Joc Responsabil. Apreciem deschiderea și implicarea Oficiului în creșterea nivelului de responsabilizare a pieței de jocuri de noroc din România. Împreună ne dorim ca principiile jocului responsabil să fie cunoscute și respectate atât de angajații din industrie căt și de clienții acesteia. Jocurile de noroc sunt și trebuie percepute de toată lumea ca o activitate recreativă. ” – Liviu Popovici, președinte Asociația Joc Responsabil.

În ultimii ani am câștigat încrederea operatorilor din piață și acum ne bucurăm și de încrederea autorității tutelare. Acest lucru demonstrează faptul că Asociația Joc Responsabil este o platformă de cooperare utilă pentru toți actorii din industrie și pentru binele comun al societății. Ne propunem să derulăm programe de o nouă anvergură, angajament pe care ni-l luăm acum față de publicul nostru, prin intermediul acestui protocol” – Ovidiu Iosif, director executiv Asociația Joc Responsabil.  

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării în exces a jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea, contribuie la prevenirea dependenței de jocuri, la educarea publicului pe această tematică, precum și la combaterea dependenței, prin oferirea de consiliere psihologică persoanelor care au înțeles greșit rolul de divertisment al jocurilor de noroc.

Asociația Joc Responsabil închide cercul responsabilității: de la educație și prevenție – prin Programul Antrenat de Majorat derulat în liceele din țară și adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a – până la intervenție – prin Programul Joc Responsabil, care oferă jucătorilor cu potențiale probleme evaluare și terapie psihologică gratuită la unul din cele șase cabinete existente în București, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Craiova și prin Programul Consiliere 24/7, un serviciu integrat de consiliere psihologică online.