Restricțiile Regatului Unit s-au impus pe măsură ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus crește în Europa

Publicat: 15 08. 2020, 16:17
Actualizat: 06 04. 2021, 14:44

Carantina impusă de Marea Britanie la sosirile din Franța a intrat în vigoare, întrucât restricțiile coronavirusului reapar în toată Europa pe fondul unei creșteri continue a cazurilor.

Franța a promis o „măsură de reciprocitate” după ce Marea Britanie a adăugat țara pe lista sa de națiuni în care orice pasager trebuie să petreacă două săptămâni în auto-izolare.

Joi,  guvernul Regatului Unit a anunțat că persoanele care din Franța, Olanda și Malta ar trebui să se carantineze, potrivit Euronews.

Au fost în jur de 160.000 de britanici aflați în vacanță în Franța, precum și 300.000 de francezi care locuiesc în Marea Britanie în vacanță în Franța sau în altă parte, când a fost făcut anunțul.

Franța este a doua destinație de vacanță cea mai populară pentru turiștii britanici după Spania – care se află și pe lista de carantină.

În porturile franceze Dunkirk și Calais – al căror primar a numit carantina din Marea Britanie mișcă o „agresiune” – mulți călători britanici se aliniau în mașinile lor pentru a lua bacurile care traversau Canalul către Marea Britanie.

Posibilitățile de călătorie erau limitate pentru ca cei care se deplasau să revină, Air France, Eurostar și Eurotunnel au fost rezervate rapid.

După ridicarea restricțiilor în Europa și redeschiderea frontierelor, oferind sectoarelor de turism și turism o rază de speranță pentru sezonul estival, lumea pare să se închidă.

Coronavirus în Europa

La Paris, unde se observă o circulație a virusului mult peste media națională, măștile au fost obligatorii începând de sâmbătă dimineața în noile cartiere, inclusiv în muzeul Louvre și pe o parte din Champs-Elysées. Adunarea a mai mult de 10 persoane care nu respectă măsurile de barieră sunt interzise.

În sud-vestul Franței, sărbătorile Adormirii Maicii Domnului, care de obicei atrag până la 25.000 de pelerini la Lourdes, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj creștine din lume, vor fi reduse la minimum.

„Vom putea primi 5.000 de pelerini în Bazilica Sf. Pius X și 5.000 în restul sfinților”, a spus Vincent Cabanac, directorul pelerinajului național.

Începând de vineri, purtarea măștilor este obligatorie în altar și pe străzile din apropierea incintei religioase. Iar regula este respectată scrupulos.

Măștile sunt obligatorii pentru întreaga țară în aer liber din Spania, care înregistrează o creștere mare a cazurilor cu 3.000, două zile la rând.

Guvernul a învinovățit creșterea vieții de noapte și a închis discotecile și barurile târzii de noapte, precum și vizitele limitate la casele de pensionare, a interzis fumatul în stradă și a înăsprit controalele poliției.

Germania a clasificat Spania, cu excepția Insulelor Canare, care sunt foarte populare la turiștii germani, ca țară cu risc, ceea ce face ca testele de carantină și de screening să fie obligatorii pentru cei care se întorc din Insulele Canare.

La granița cu Grecia, mii de albanezi care lucrează în Grecia au fost blocați vineri, încercând să treacă înainte de intrarea în vigoare de duminică a obligației de a se prezenta cu un test negativ Covid-19.