Prima pagină » Diverse » Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești deliciosul preparat

Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești deliciosul preparat

Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești deliciosul preparat

Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretele uneia din cele mai populare rețete și trucurile pe care le folosește în bucătărie.

Mâncarea de mazăre cu pui reprezinta una din cele tradiționale, pe mesele românilor. Pentru unii, preparatul rezonează chiar cu gustul copilăriei, izvorât din cărțile de bucate ale mamelor și bunicilor.

Pentru o savoare excelentă, chef Sorin Bontea folosește ingrediente tradiționale, dar are câteva secrete.

Truc pentru degresarea preparatului

Chef Sorin Bontea pune puiul la gătit într-o cantitate considerabilă de ulei. Acesta a ținut să precizeze că, deși pare mult ulei, este importantă cantitatea pentru a nu se lipi carnea. Ulterior, atunci când este gata, preparatul poate fi degresat.

După ce a întors puiul, chef Sorin Bontea a început să adauge sare și piper pentru gust. Ulterior, după ce carnea a prins crustă, bucătarul a adăugat ceapa tăiată julien.

Chef Sorin Bontea gătește bucățile de carne în același timp cu ceapa. Cu toate acestea, o variantă la fel de bună este și să scoateți puiul și să adăugați ceapa la călit și apoi restul ingredientelor.

Este momentul în care, dacă vreți să degresați preparatul, puteți folosi o lingură pentru a scoate din uleiul în care s-au gătit primele ingrediente. În continuare, se adaugă mazărea, puțină apă, condimentele și le lasă la fier cu capacul pus.

La final, Chef Sorin Bontea adaugă pasta de tomate, dizolvată cu puțină apă pentru a se amesteca mai ușor. Preparatul mai rămâne pe foc pentru încă 10 minute și înainte de a fi pus în fafurie se mai asezonează cu sare și piper, după gust.

Totodată, de reținut este că mâncarea de mazăre cu pui trebuie să aibă sos din belșug și nu trebuie lăsată să fiarbă prea mult, scrie a1.ro.

Ingrediente mâncare de mazăre cu pui după rețeta lui Chef Sorin Bontea

– 700 g pulpă de pui
– 1 kg mazăre
– 2 cepe medii
– pastă de tomate
– mărar
– sare și piper

Foto: Captură YouTube.com

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii descoperă că o forță misterioasă influențează piticele albe